Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν στις 8 Ιουλίου και διαρκούν έως τις 31 Αυγούστου. Κατά την διάρκειά τους, τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά και τη δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου, σύμφωνα με τη νομοθεσία που επιτρέπει προαιρετικά τη λειτουργία τους σε συγκεκριμένες Κυριακές του χρόνου:

  • Η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων (μετατίθεται στην επόμενη Κυριακή αν είναι αργία)
  • Η δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων
  • Η Κυριακή των Βαΐων
  • Η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων (μετατίθεται στην επόμενη Κυριακή αν είναι αργία)
  • Η πρώτη Κυριακή μετά τη Black Friday
  • Η προτελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα
  • Η τελευταία Κυριακή του έτους (αν είναι αργία, τα καταστήματα παραμένουν κλειστά).

Κατά τις θερινές εκπτώσεις, οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί στις αγορές τους. Οι προσφερόμενες εκπτώσεις πρέπει να αναγράφονται σαφώς στις προθήκες των καταστημάτων και σε άλλα εμπορικά μέσα, με το ποσοστό έκπτωσης να είναι διαφανές. Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης, πρέπει να αναγράφεται το εύρος των εκπτώσεων (π.χ. «από …% έως …%»).

Επίσης, ο τρόπος υπολογισμού και προβολής της μειωμένης τιμής πρέπει να είναι ακριβής και αληθής, ενώ οι καταστηματάρχες πρέπει να μπορούν να αποδείξουν την ακρίβεια της αρχικής τιμής πώλησης σε περίπτωση ελέγχου. Οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν απόδειξη για τις αγορές τους, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ελαττωματικών προϊόντων, όπου η απόδειξη απαιτείται για την επιστροφή χρημάτων.

Τέλος, οι εκπτώσεις διαφέρουν από τις προσφορές, καθώς αφορούν προϊόντα της θερινής σεζόν, ενώ οι προσφορές απευθύνονται συνήθως σε μη εποχικά είδη ή είδη παρωχημένης εποχής. Στις προσφορές, οι καταστηματάρχες υποχρεούνται να αναρτούν πινακίδες που δείχνουν την αρχική και την τελική τιμή του προϊόντος, χωρίς να αναφέρονται ποσοστά έκπτωσης.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις