Αρχική Οικονομία Δέσμευση Χουλιαράκη για μηδενισμό των ληξιπρόθεσμων του Δημοσίου

Δέσμευση Χουλιαράκη για μηδενισμό των ληξιπρόθεσμων του Δημοσίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη διαβεβαίωση πως μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχει εξοφληθεί το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προχώρησε σήμερα από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα.

«Δεσμεύομαι για μηδενισμό των ληξιπρόθεσμων μέχρι το τέλος του προγράμματος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης για να λάβει την απάντηση του κ. Σταϊκούρα: «Το εύχομαι. Εκτίμησή μου είναι πως η πλήρης εκκαθάριση πάει για τις αριστερές καλένδες. Η κυβέρνηση δεν ξέρει, δεν θέλει, και δεν μπορεί να ρίξει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία».

Ο κ. Χουλιαράκης τόνισε ότι συμφωνεί με τον κ. Σταϊκούρα για τη σημασία που έχει η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών για την οικονομία, αλλά διαφωνεί με τη διαπίστωση του πρώην υπουργού ότι το ύψος τους είναι σήμερα εκεί που ήταν και το 2014. Συγκεκριμένα, είπε ότι τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου από το Σεπτέμβριο του 2015 που σταθεροποιήθηκε η κατάσταση μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 μειώθηκαν από 5,2 δισ. σε 2,4 δισ. ευρώ σήμερα.

Απαντώντας ο Χρ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει εσωτερική στάση πληρωμών για να μη συσσωρεύει υποχρεώσεις και υπογράμμισε ότι στα ληξιπρόθεσμα ο κ. Χουλιαράκης δεν συμπεριέλαβε τις επιστροφές φόρων και την μη έκδοση συντάξεων.