Αρχική Εργασιακά Δέσμευση Χαρίτση για διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην ΕΒΖ

Δέσμευση Χαρίτση για διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην ΕΒΖ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη δέσμευση ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των 212 εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ, έλαβε αντιπροσωπεία τους, που συναντήθηκε το μεσημέρι με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση και άλλα στελέχη του υπουργείου. 

Αυτό τόνισε, μιλώντας, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης.

Περαιτέρω, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βαρκάκη, οι συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση στην Αθήνα, από πλευράς του υπουργείου, επανέλαβαν στους εργαζομένους της ΕΒΖ ότι είναι μονόδρομος η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στον όμιλο της βιομηχανίας και τους ενημέρωσαν ότι η μόνη κατατεθειμένη επίσημη πρόταση είναι αυτή της Innovation Brain του Luckas Fecker.

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε ο κ. Βαρκάκης, τους ενημέρωσαν ότι αύριο, Παρασκευή, προγραμματίστηκε συνάντηση με εκπρόσωπο ενός άλλου υποψήφιου επενδυτή, βρετανοαμερικανικών συμφερόντων, από τον οποίο και θα ζητηθεί να καταθέσει άμεσα επίσημα πρόταση, εφόσον ακόμη υπάρχει ενδιαφέρον για την ΕΒΖ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρκάκης, έκανε επίσης γνωστό, ότι τα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης επανέλαβαν την πρόθεση της κυβέρνησης για συνέχιση της λειτουργίας της ΕΒΖ, αλλά και της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα.