Αρχική Υπουργεία Δένδιας: Υπάρχει διαρκής δίαυλος επικοινωνίας με τις ΗΠΑ

Δένδιας: Υπάρχει διαρκής δίαυλος επικοινωνίας με τις ΗΠΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ως μεγάλο κεφάλαιο χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας τον διαρκή δίαυλο επικοινωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ με συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα».

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ έθεσε τις ελληνικές θέσεις και δεν υπήρξε αντίλογος αλλά κατανόηση. «Ο πρωθυπουργός εξέθεσε στην αμερικανική πλευρά τις ελληνικές θέσεις και όχι μόνο δεν υπήρξε αντίλογος αλλά υπήρξε και κατανόηση. Υπάρχει ένας διαρκής ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με την υπερδύναμη. Αυτό για την Ελλάδα στην παρούσα συγκυρία με τις παρούσες παραμέτρους, με τις παρούσες συνθήκες, με την κρίση την οποία βιώνουμε στην περιοχή είναι απίστευτα μεγάλο κεφάλαιο», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Για την Ελλάδα διαχρονικά όχι μόνο επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει τεράστια σημασία οι ΗΠΑ να βλέπουν την πραγματικότητα με τον ίδιο τρόπο που την βλέπει και η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική κοινωνία. Να υπάρχουν κατανοήσεις», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας

Παράλληλα έκανε λόγο για ανύπαρκτες συμφωνίες Τουρκίας-Λιβύης που απειλούν την σταθερότητα στην περιοχή. «Για την ελληνική εξωτερική πολιτική και αυτό το μνημόνιο και το άλλο που υπέγραψε η Τουρκία που αφορά στην ασφάλεια στη Λιβύη είναι ανύπαρκτα, άκυρα και πρέπει να υπάρξεις σαφής διακήρυξη ότι δεν ισχύουν. Έχουμε πετύχει ήδη να υπάρξει τέτοια απόφαση του κοινοβουλίου της Λιβύης», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.