Αρχική Υπουργεία Δένδιας – Τσαβούσογλου: Συνάντηση υπό προϋποθέσεις στις 14 Απριλίου

Δένδιας – Τσαβούσογλου: Συνάντηση υπό προϋποθέσεις στις 14 Απριλίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναμένεται να έχει στις 14 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί, κατά πληροφορίες, στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού ΥΠΕΞ που διεξήχθησαν σήμερα στην Αθήνα, εξετάστηκε μεταξύ άλλων και η προοπτική συνάντησης των δύο υπουργών στο προσεχές μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως λένε οι ίδιες πηγές, ο υπηρεσιακός γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης ενημέρωσε τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών πρέσβη Σεντάτ Ονάλ ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έκανε δεκτή καταρχήν την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του να μεταβεί στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου.

Ωστόσο, τονίζεται πως αυτό θα γίνει εφ’ όσον επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Η συνάντηση Δένδια -Τσαβούσογλου έρχεται δύο εβδομάδες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 25 και 26 Μαρτίου, κατά την οποία αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι ευρω-τουρκικές σχέσεις. Θα πραγματοποιηθεί επίσης λίγες ημέρες πριν από την άτυπη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό.

Ο κ. Τσαβούσογλου είχε εκφράσει στις αρχές του χρόνου την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια.

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα. Και σχεδιάζουμε να συναντηθούμε τις επόμενες εβδομάδες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, τον Νίκο Δένδια, ο οποίος είναι και πολύ καλός μου φίλος» είχε δηλώσει ο Τούρκος υπουργός, στις 8 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του, η χώρα του οποίου ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.