Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια  λόγω των ισχυρών ανέμων – Kλειστά αρκετά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας, θυελλώδεις άνεμοι τοπικά 10 μποφόρ πνέουν στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται αρκετά δρομολόγια πλοίων

Δεμένα είναι τα πλοία σε πολλά λιμάνια της χώρας, λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης 9 και τοπικά 10 μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Avgi». 

Karadeniz'de dev dalgalar

Ειδικότερα απαγορευτικό απόπλου είναι σε ισχύ από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Παράλληλα κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα, Βόλος – Σποράδες, Αρκίτσα – Αιδηψός, Καβάλα – Πρίνου, Κεραμωτή – Λιμένας Θάσου, Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων.

More Snow Hits Central and Northern Greece, Closing Schools and Roads ...

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία στις περιοχές:

  • Αχαρνών
  • Μάνδρας
  • Φυλής
  • Διονύσου,
  • Κηφισιάς
  • Ωρωπού
  • Πεντέλης
  • Παλλήνης

Κλειστά, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη και τα σχολεία σε περιοχές του δήμου Καλαβρύτων με σκοπό την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των συνοδών, λόγω της κακοκαιρίας.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη 31/1, τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε Βίλια και Ερυθρές. Αυτή την απόφαση πήρε ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Αρμόδιος Δρίκος, καθώς ο παγετός που επικρατεί σε όλη την περιοχή καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη τη μετακίνηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, οι σχολικές μονάδες του δήμου Βιάννου στο Ηράκλειο, λόγω της έντασης της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, με απόφαση του δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη.

Η απόφαση αφορά όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο καθώς και το Δημοτικό Βρεφονηπιακό σταθμό) που θα παραμείνουν κλειστές, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου τα φαινόμενα όπως έχει ανακοινωθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο πιο πρόσφατο μετεωρολογικό δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, θα συνεχιστούν, μέχρι σήμερα το απόγευμα, οπότε και αναμένεται να αρχίσει η εξασθένηση τους.

«Με βάση το έκτακτο επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχει αποσταλεί από την ΕΜΥ, αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους και για λόγους ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή, με αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και των κατά τόπο αρμόδιων Διευθύνσεων Αστυνομίας, άρθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού, λόγω ύφεσης των καιρικών φαινόμενων.

Ωστόσο όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση εφοδιασμού των παραπάνω οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις