Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε πολλές περιοχές, λόγω των θυελλωδών νότιων ανέμων που πνέουν στα ανατολικά και φθάνουν στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά τα 9 μποφόρ.

Πού έχει απαγορευτικό απόπλου

  • Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τη Σαλαμίνα. Tα υπόλοιπα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά.
  • Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «superferry» για τις Κυκλάδες.
  • Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων.

Ο καιρός σήμερα θα είναι βροχερός με ισχυρούς ανέμους που δημιουργεί πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.