Αρχική Δήμοι Δέκα νέα σημεία δωρεάν Wi-Fi στα Χανιά

Δέκα νέα σημεία δωρεάν Wi-Fi στα Χανιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμος Χανίων, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης από την πρωτοβουλία WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EE) www.wifi4eu.eu, ολοκλήρωσε τις εργασίες εγκατάστασης δέκα  νέων δωρεάν σημείων ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi).

Στα σημεία αυτά οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με το όνομα δικτύου (SSID) WIFI4EU επιλέγοντας στη συνέχεια το «Είσοδος – Login» στην αρχική οθόνη πρόσβασης (captive portal).

Η πρωτοβουλία WiFi4EU αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της ΕΕ μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτήρια, βιβλιοθήκες και κέντρα υγείας. Μέσω της πρωτοβουλίας WiFi4EU χορηγούνται κουπόνια των 15.000€ με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη των δήμων κατά την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi στα εν λόγω κέντρα δημόσιας ζωής, σε συνεργασία με εταιρείες εγκατάστασης WiFi.

Εκτός από τα 10 νέα σημεία ο Δήμος Χανίων πραγματοποίησε επέκταση του Δημοτικού Δωρεάν Ασύρματου Δικτύου CHANIA-CITYNET, σε επιπλέον 13 νέα σημεία πρόσβασης φτάνοντας συνολικά στα 89 σημεία στην πόλη αλλά και στην ενδοχώρα του. Στόχος είναι στο άμεσο μέλλον να προστεθούν και νέα σημεία.