Αρχική Ελλάδα Δείξτε ατομική υπευθυνότητα: Πάλι πήγε μόνος του πολίτης θετικός στον κορωνοϊό στο...

Δείξτε ατομική υπευθυνότητα: Πάλι πήγε μόνος του πολίτης θετικός στον κορωνοϊό στο «Αλεξάνδρα»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Όσα και να γράφουμε τα μέσα ενημέρωσης για την διαδικασία προσέγγισης των νοσοκομείων, κάποιοι δεν έχουν καταλάβει οτι εκθέτουν τους γύρω τους στον κίνδυνο του κορωνοϊού με τρανό παράδειγμα τις δηλώσεις του Δημάρχου Πύργου οτι κάποιοι που ειναι σε καραντίνα αδιαφορούν πλήρως για την δημόσια υγεία δρώντας αυτοβούλως και πηγαίνουν στα καφενεία της γειτονιάς τους.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ πως όσα μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση και όσες μέρες και αν κλείσουν τα σχολεία αν δεν υπάρξει ατομική ευθύνη του καθενός μας, ο κορωνοϊός θα εξαπλωθεί σε όλους μας. Θα μπορούσαμε να είμαστε για μια απλή εξέταση στο νοσοκομείο σήμερα και να κολλούσαμε και εμείς απο απερισκεψία ή κακή πληροφόρηση.

Ο ασθενής ΔΕΝ προσήλθε σε νοσοκομείο αναφοράς

Γι’αυτό και έχει σημάνει συναγερμός τις τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» καθώς εκεί προσήλθε το πρωί της Τρίτης, στην εφημερία, ένας 70χρονος ο οποίος στη συνέχεια διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 70χρονος όταν έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο το πρωί της Τρίτης διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού χωρίς, ωστόσο, να έχει ιστορικό έκθεσης σε κορωνοϊό.

Ο 70χρονος υποβλήθηκε κανονικά σε εξετάσεις και εισήχθη για νοσηλεία σε πεντάκλινο δωμάτιο με άλλους άσθενείς.

Όταν, όμως, το απόγευμα επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του αποφασίστηκε να σταλεί δείγμα στο ινστιτούτο Παστέρ το οποίο τις ώρες που ακολούθησαν απάντησε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο 70χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το οποίο είναι «αναπληρωματικό» νοσοκομείο αναφοράς του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Μετά την εξέλιξη αυτή αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να τεθεί σε κατ’ οίκον απομόνωση ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» που ήρθε σε επαφή με τον 70χρονο.