Αρχική Επιχειρήσεις Δείτε πότε ξεκινά η ενίσχυση 25.000 επιχειρήσεων με μείωση τζίρου άνω του...

Δείτε πότε ξεκινά η ενίσχυση 25.000 επιχειρήσεων με μείωση τζίρου άνω του 30%

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dimosio.gr, εντός του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στους τρεις πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής, και που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση, εξαιτίας ιδιαίτερα σημαντικών ζητημάτων ρευστότητας

Όπως μαθαίνουμε, πρόκειται για 25.000 επιχειρήσεις οι οποίες είχαν μείωση τζίρου κατά 30% το 2020, με τις εν λόγω επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ρευστότητα, η οποία μάλιστα μπορεί να φθάσει στο 35% της συνολικής ενίσχυσης που έλαβαν από τους τρεις πρώτους κύκλους των επιστρεπτέων προκαταβολών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως τονίζουν ανώτατες πηγές του ΥΠΟΙΚ στο Dimosio.gr, οι επιχειρήσεις που θα επιλέξουν τη συγκεκριμένη ενίσχυση θα απολέσουν το δικαίωμα της έκπτωσης κατά 50% για την επιστροφή των ποσών που έλαβαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Επομένως γίνεται αντιληπτό, ότι όσοι αποφασίσουν να “μπούνε” στο πρόγραμμα, τότε θα κληθούν να αποπληρώσουν το 100% της ενίσχυσης των επιστρεπτέων 1, 2 και 3 σε 60 μήνες, από τον Ιανουάριο του 2022.

Δύο δυνατότητες αποπληρωμής

Το ύψος του συνολικού ποσού που πρέπει να επιστραφεί στο Δημόσιο ανέρχεται σε 5,3 δισ. ευρώ και οι επιχειρήσεις που θ κάνουν χρήση του μέτρου, έχουν δύο δυνατότητες αποπληρωμής:

  1. Να αποπληρώσουν το συνολικό ποσό που οφείλουν σε 60 δόσεις, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2022.
  2. Να εξοφλήσουν εφάπαξ όλο το ποσό που έχουν λάβει με επιπλέον «κούρεμα» ύψους 15% επί του επιστρεπτέου τμήματος.

Εν κατακλείδι, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τις επόμενες ημέρες θα αναρτήσει στο Taxisnet αναλυτικά τα ποσά που έχει λάβει κάθε επιχείρηση και επαγγελματίας.

Βέβαια στα προαναφερόμενα θα αναγράφεται τόσο το συνολικό ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν στο Κράτος, όσο και εκείνο που πρέπει να επιστρέψουν εντόκως. οι επιχειρήσεις, προκειμένου να μπορούν ως δικαιούχοι (σ.σ οι ιδιοκτήτες τους) να αποφασίσουν πώς θα αποπληρώσουν την οφειλή.