Αρχική Υπουργεία Δείτε πότε ξεκινά η διάθεση των 50GB σε εφήβους!

Δείτε πότε ξεκινά η διάθεση των 50GB σε εφήβους!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για τις παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, και κατευθύνονται προς τους νέους και εφήβους που έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη δόση εμβολίου, μίλησε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση των 50GB και θα έχει ισχύ 5 μήνες. Συγκεκριμένα, τα άτομα ηλικιών 15-17 που έχουν εμβολιαστεί, θα λαμβάνουν 10 GB τον μήνα.

Κυβερνητικά στελέχη, θεωρούν ότι η νέα αυτή παροχή θα δώσει ώθηση στους εμβολιασμούς εφήβων. Η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από τα δεδομένα για το freedom pass. Ενδεικτικά πριν την ανακοίνωσή του, για τους 18-25 είχαν εμβολιαστεί 130.00 και πλέον έχουν φτάσει τους 973.575 (52%).

Πότε τίθεται σε ισχύ η κατάργηση του τέλους κινητής για τους 15-29
Όπως επεσήμανε ο υπουργός πρόκειται για μια «πράξη αναγνώρισης, οι νέοι έχουν ταλαιπωρηθεί παρά πολύ την εποχή του Covid, είναι μια σημαντική κίνηση που έχουν τόσο ουσιαστικό, με δεδομένη την επιβάρυνση έχει η φορολογία στις τηλεπικοινωνίες ευρύτερα, όσο και συμβολικό χαρακτήρα που αφορά τη νέα γενιά». Μάλιστα, σημείωσε ότι η χρηματοδότηση θα γίνει από το κράτος κι όχι από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Όσον αφορά στο Freedom Pass Data πρόκειται για:

πακέτο δεδομένων μεγέθους 50 GB για δωρεάν χρήση διαδικτύου
διαρκεί 5 μήνες από την ενεργοποίησή του και σε κάθε μήνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν 10 GB.
το πακέτο διατίθεται σε κάθε νέο/νέα 15-17 ετών που έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή την μοναδική δόση του εμβολίου
είναι διαθέσιμο από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021.

Πώς το αποκτούν οι δικαιούχοι;

Ο υπουργός τόνισε ότι γίνεται μέσω του emvolio.gov./freedomepass ή με αίτηση στα ΚΕΠ, ενώ για υποβολή μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί του Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στα ΚΕΠ απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα κι ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Να σημειώσουμε ότι η αίτηση υποβάλλεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για την πίστωση του πακέτου ή εξουσιοδοτώντας τρίτο πρόσωπο. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μια ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS. Έπειτα από την επιτυχή αίτηση του ενδιαφερόμενου, το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχό του στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.