Αρχική Ελλάδα ΔΕΗ: Ξεκινά κύμα εθελουσίας εξόδου 900 εργαζομένων

ΔΕΗ: Ξεκινά κύμα εθελουσίας εξόδου 900 εργαζομένων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το πρώτο κύμα εξόδου από την ΔΕΗ μέσω εθελουσίας ενέκρινε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης, από το οποίο υπολογίζεται να εξοικονομηθούν πόροι συνολικού ύψους 25 εκ. ευρώ.

Το κόστος της εθελουσίας των 900 εργαζομένων αναμένεται να κοστίσει στην ΔΕΗ 31,5 εκ. ευρώ με βάση την κατανομή της προβλεπόμενης αποζημίωσης των 15.000 ευρώ ανά εργαζόμενο συν το μπόνους αποχώρησης των 20.000 ευρώ για το οποίο υπήρξε μεγάλη αποδοχή και από την ΓΕΝΟΠ.

Για το 2020 το μικτό μισθολογικό κόστος της ΔΕΗ για τους αποχωρούντες υπολογίζεται σε 56 εκατομμύρια ευρώ.

Χρήση της εθελουσίας προβλέπεται να κάνουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020 ακόμη και αν δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και προέρχονται από τη λιγνιτική περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας  είτε πρόκειται για σταθμούς είτε για ορυχεία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2020. Ο σχεδιασμός προβλέπει σταδιακή απομάκρυνση με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες για αυτό και η αποχώρηση θα έχει διάρκεια περίπου 6 μηνών.

Επιπλέον το πρόγραμμα προβλέπει παραμονή στην επιχείρηση για ένα επιπλέον χρόνο όσων εργαζομένων εκτελούν εξειδικευμένα καθήκοντα ή δεν μπορούν να αντικατασταθούν άμεσα, με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου.