Αρχική Επιχειρήσεις ΔΕΗ: Ψηφίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

ΔΕΗ: Ψηφίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ ενέκρινε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Έτσι, δόθηκε το «πράσινο φως» προκειμένου να εισέλθει σε νέα τροχιά ανάπτυξης και επενδύσεων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Στάσσης, έκανε λόγο για ιστορική ευκαιρία να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά.

Οι μέτοχοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη ΔΕΗ, υπερψηφίζοντας με ποσοστό άνω του 91% όλα τα θέματα της σημερινής γενικής συνέλευσης.  Με τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν, η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει το μεγάλο επενδυτικό της πρόγραμμα, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός, ότι η αύξηση κεφαλαίου αποτελεί τη μοναδική επιλογή που δεν επιβαρύνει τον ισολογισμό της εταιρείας και παρέχει ελκυστικά κεφάλαια με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Ειδικότερα, η σημερινή Γενική Συνέλευση ενέκρινε την αύξηση κεφαλαίου κατά τουλάχιστον 575 εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας το ποσοστό του Δημοσίου θα συρρικνωθεί περίπου στο 34%, ενώ εξουσιοδοτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο σχετικά με τους όρους διάθεσης των 232 εκατομμυρίων προς έκδοση μετοχών.

Η γενική συνέλευση, εξουσιοδότησε επίσης το διοικητικό συμβούλιο για τον προσδιορισμό των όρων της αύξησης κεφαλαίου, περιλαμβανομένων, της δομής της αύξησης, της τιμής των νέων μετοχών, των κατηγοριών των επιλέξιμων επενδυτών που θα μπορούν να συμμετάσχουν, των κριτηρίων κατανομής μεταξύ των διαφόρων επενδυτών στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό που θα εγγραφούν για την απόκτηση των νέων μετοχών, ή με τη θέσπιση προνομιακής κατανομής μετοχών.