Αρχική Επιχειρήσεις ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωσε έργα ισχύος 30 μεγαβάτ

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωσε έργα ισχύος 30 μεγαβάτ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με γεωμετρική πρόοδο προχωρά η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, καθώς το χαρτοφυλάκιο των εν λειτουργία έργων από τα 250 MW που αναμένεται να φθάσει στους επόμενους μήνες, θα διπλασιαστεί στα 500 MW στο τέλος του 2022, και θα διαμορφωθεί στο 1,5GW εντός τριετίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την εταιρεία για την πορεία των έργων που βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής, μέχρι στιγμής και παρά τις δυσκολίες της πανδημίας έχουν ολοκληρωθεί έργα ισχύος 30 μεγαβάτ που περιλαμβάνουν:

-Το πρώτο τμήμα του εμβληματικού έργου της Πτολεμαΐδας, ισχύος 15 μεγαβάτ ενώ το δεύτερο (επίσης 15 μεγαβάτ) αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο. Τα φωτοβολταϊκά πάρκα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαΐδα σε πλήρη ανάπτυξη θα έχουν ισχύ 230 μεγαβάτ καθώς ακολουθεί το μεγάλο πάρκο, ισχύος 200 μεγαβάτ, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη με ανταγωνιστική τιμή πώλησης της ενέργειας στο δίκτυο το οποίο – όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Κωνσταντίνο Μαύρος σε πρόσφατη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αναμένεται να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2022.
-Αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 16MW σε Κεφαλλονιά, Κρήτη και Λήμνο. Σημειώνεται ότι η εταιρία είναι η μοναδική μέχρι σήμερα που έχει ολοκληρώσει έργα ανακαίνισης (repowering) παλαιών αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 20MW.