Αρχική Επιχειρήσεις ΔΕΗ Ανανεώσιμες: 8,7 εκατ. ευρώ για φωτοβολταϊκό στην Πτολεμαΐδα

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: 8,7 εκατ. ευρώ για φωτοβολταϊκό στην Πτολεμαΐδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η θυγατρική (κατά 100%) της ΔΕΗ ΔΕΗ Ανανεώσιμες Ηλιακά Πάρκα Δυτικής Μακεδονίας ΕΝΑ Α.Ε, υπέγραψε χθες 8.4.2021 δανειακή σύμβαση ύψους 8,7 εκατ. ευρώ με τη μορφή Ομολογιακού Δανείου για την χρηματοδότηση ανάπτυξης φωτοβολταϊκού πάρκου εγκατεστημένης ισχύος 15 MW στην Πτολεμαΐδα στην Περιφέρεια Κοζάνης.

Το ποσό αυτό αποτελεί μέρος της ευρύτερης συμφωνίας χρηματοδότησης για την κατασκευή ενός χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 230 MW στην ίδια περιοχή.

Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης, η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ Α.Ε. και η Eurobank A.E. συμμετέχουν ως ομολογιούχοι, ενώ δικαίωμα συμμετοχής στην χρηματοδότηση έχει και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το σύνολο του χαρτοφυλακίου των 230MW.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η δομή της χρηματοδότησης με τη μορφή project finance χωρίς αναγωγή, επιβεβαιώνει την στόχευση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου ΔΕΗ με σκοπό την επίτευξη εγκατεστημένης ισχύος 1,5GW μέχρι το 2023. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ.