Αρχική Ελλάδα ΔΕΔΔΗΕ: Στόχος για αποκατάσταση βλαβών στην Αττική σε μια εβδομάδα

ΔΕΔΔΗΕ: Στόχος για αποκατάσταση βλαβών στην Αττική σε μια εβδομάδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε μία εβδομάδα θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική, όπως θα ανακοινώσει αύριο Τρίτη ο επικεφαλής της εταιρείας Αλ. Μάνος.

Άγνωστο παραμένει ωστόσο το εύρος των ζημιών και ο χρόνος αποκατάστασης στην Εύβοια καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η φωτιά.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα και στην Πελοπόννησο σε ΗλείαΜεσσηνίαΛακωνία και Αρκαδία.

Αύριο το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Κώστας Σκρέκας μαζί με τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) θα επισκεφτούν περιοχές από τις οποίες πέρασε η φωτιά και συγκεκριμένα τη Μαλακάσα, τον Ωρωπό και τις Αφίδνες, αλλά και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Στη συνέχεια ο κ. Μάνος θα παρουσιάσει από το Κέντρο Συντονισμού του ΔΕΔΔΗΕ το πλάνο αποκατάστασης των βλαβών στην Αττική, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί σε επτά ημέρες.

Στην Αττική συνεχίζονται οι προσπάθειες ώστε να ηλεκτροδοτηθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τα προβλήματα να επικεντρώνονται σε περιοχές όπως Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Αφίδνες, Ροδόπολη, Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Σταμάτα, Δροσοπηγή και Μαλακάσα.

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, που θα επισκεφτούν αύριο ο υπουργός και η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ οι βλάβες θα έχουν αποκατασταθεί μέχρι την Τετάρτη.

Υπάρχει κινητοποίηση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ και για την ηλεκτροδότηση αντλιοστασίων της ΕΥΔΑΠ ακόμα και με γεννήτριες ώστε να συνεχιστεί κανονικά η υδροδότηση περιοχών του Λεκανοπεδίου.