Μετά από ένα ντιμπέιτ τριών ωρών κατά το οποίο οι 6 υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διασταύρωσαν τα ξίφη τους, τοποθετήθηκαν για σειρά ζητημάτων όπως η Οικονομία, η Ενέργεια και η επόμενη ημέρα στο κόμμα.
Η πρώτη ερώτηση τέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη για την ερώτηση των «11» βουλευτών της ΝΔ προς τον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια. Με αφορμή τη θεματική, ο Παύλος Γερουλάνος αξιοποίησε τη δυνατότητα να θέσει ερώτηση προς τον Νίκο Ανδρουλάκη για τις σχετικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ. Αποτέλεσε και την πρώτη κόντρα, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σήκωσε το γάντι για να απευθύνει κι εκείνος ερώτηση στον Παύλο Γερουλάνο για το εάν έχει μελετήσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ή εάν είχε κάνει προτάσεις όταν ήταν σε διαβούλευση πριν από τις εκλογές. Ο Χάρης Δούκας με αφορμή την ερώτηση για τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών, άσκησε κριτική και στον Νίκο Ανδρουλάκη και στον Παύλο Γερουλάνο για τον τρόπο που συζητά το ΠΑΣΟΚ τις προτάσεις του πριν κατατεθούν επίσημα.
Η επόμενη κόντρα σημειώθηκε μεταξύ της Άννας Διαμαντοπούλου και του Νίκου Ανδρουλάκη για το θέμα της Παιδείας. Η Άννα Διαμαντοπούλου τον ρώτησε γιατί δεν έφερε μέχρι τώρα στη βουλή τον «νόμο Διαμαντοπούλου» για την Παιδεία, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ στήριξε τη μεταρρύθμιση και την πρώην υπουργό να απαντά: «Αισθάνθηκα ότι το υπερασπιζόμουν μόνη μου όλα αυτά τα χρόνια».
Η Άννα Διαμαντοπούλου δέχθηκε μπαράζ ερωτήσεων από τους άλλους υποψήφιους για τα θέματα των υποκλοπών και των Τεμπών, ενώ κατηγόρησε τον Μιχάλη Κατρίνη για παραποίηση των δηλώσεών της.
Βολές αντάλλαξαν και οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας κατά τη συζήτηση της θεματικής ενότητας για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και αργότερα με αφορμή την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων.
Αργότερα, τα πυρά του Παύλου Γερουλάνου δέχθηκε η Άννα Διαμαντοπούλου: «Λείπεις 11 χρόνια από τις μάχες». «Είμαι πάντα στην παράταξη» ήταν η απάντηση.
Οι 6 θεματικές ενότητες στις οποίες τοποθετήθηκαν ήταν:
1) Οικονομία – ανάπτυξη
2) Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό
3) Εξωτερική πολιτική, άμυνα, ΕΕ
4) Κράτος, Θεσμοί, Αυτοδιοίκηση
5) Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση
6) ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα
Παύλος Γερουλάνος:
Ο Παύλος Γερουλάνος στη δική του τοποθέτηση υπογράμμισε ότι «από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κρίνεται κατά πόσον θα ηττηθεί η Νέα Δημοκρατία και τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα στα οποία έχει φέρει τη χώρα. Κρίνεται αν θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ. Άρα το δίλημμα για τις 6 Οκτωβρίου είναι πολύ απλό. Θα κάνουμε μια επιλογή νίκης ή θα κάνουμε μια επιλογή ήττας;»
Σημείωσε δε ότι «μια επιλογή νίκης θέλει ηγεσία η οποία έχει πείρα, η οποία έχει σχέδιο, η οποία θα παλέψει για την ενότητα, δίνοντας τις μεγάλες μάχες μπροστά παντού και στη Βουλή και στην κοινωνία και στο κόμμα. Σημαίνει μια ηγεσία που θα κάνει τη μεγάλη διεύρυνση από τα από την Αριστερά και το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της Δεξιάς και τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κ. Μητσοτάκη. Αυτή η ηγεσία, αυτή η επιλογή είναι που θα κρίνει τις επόμενες εκλογές. Εγώ, η υποψηφιότητά μου φέρνει και την πείρα και το σχέδιο και την ενότητα την οποία την έχω υπηρετήσει όλη μου τη ζωή. Προφανώς και γι’ αυτό πιστεύω ότι μόνο έτσι, με ενότητα, με διεύρυνση, θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε το ΠΑΣΟΚ σε μια μεγάλη νίκη. Άρα το δίλημμα είναι επιλογή νίκης ή επιλογή ήττας; Και εγώ θέλω να παροτρύνω όλους να πούμε ευθαρσώς ότι την Κυριακή στις 6 Οκτωβρίου θα κάνουμε επιλογή νίκης».
Νάντια Γιαννακοπούλου:
Η Νάντια Γιαννακοπούλου στην τελική της τοποθέτηση υπενθύμισε ότι βρίσκεται σήμερα στο ντιμπέιτ των υποψηφίων προέδρων «γιατί εγώ τόλμησα το βράδυ των ευρωεκλογών να πω αυτό το οποίο σκεφτόντουσαν όλοι. Ότι δηλαδή δεν καταφέραμε να εκφράσουμε την κοινωνία.Γιατί για εμένα η πολιτική είναι η αλήθεια, όχι η ωραιοποίηση ή η ασφάλεια. Γιατί θέλω να είμαι χρήσιμη, όχι ευχάριστη. Και ξέρετε, βγήκα κόντρα στη λογική που έχουν πολλοί, “κάτσε στα αυγά σου”. Ειδικά αν είσαι γυναίκα ή αν είσαι νέος. Και βγήκα και τόλμησα. Όπως έκανα πάντα.
Η κ. Γιαννακοπούλου κατέληξε: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκφράσει ξανά την κοινωνία και να κάνει τις τολμηρές επαναστατικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο λαός. Γι’ αυτό σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το μέλλον του. Και σας λέω πάρτε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια σας. Σπάστε τους μηχανισμούς. Μπείτε μέσα και ανατρέψετε τις δημοσκοπήσεις. Γιατί ναι, κάποιοι τολμήσαμε στις πιο δύσκολες ώρες, αλλά σπείραμε θέληση και τώρα δρέπει τους καρπούς».

Άννα Διαμαντοπούλου:
Η Άννα Διαμαντοπούλου στην τελική της τοποθέτηση, επέλεξε να απευθυνθεί στα 2,5 εκατομμύρια πολίτες που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά. «Σήμερα η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε καθίζηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται στις οθόνες μας. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μικρό αλλά συγκροτημένο κόμμα. Ο κόσμος μπορεί να κοιτάξει προς αυτό. Δεν είναι σίγουρο ότι θα το ψηφίσει. Αυτό είναι στα χέρια μας και γι αυτό πρέπει να μιλήσουμε για τις πραγματικές ζωές των ανθρώπων, για τα πραγματικά προβλήματα και για τη νέα εποχή
Την εποχή της κλιματικής αλλαγής, την εποχή της ψηφιακής αλλαγής, την εποχή του μεταναστευτικού ζητήματος, των γεωπολιτικών αλλαγών. Αυτά θέλει να ακούσει από εμάς ο κόσμος. Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο και σημαντικό. Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει το κόμμα μας να γίνει συμμετοχικό και αυτοδύναμο. Και το τρίτο βεβαίως είναι η ηγεσία. Η ηγεσία πρέπει να είναι διεθνής. Η ηγεσία πρέπει να έχει διεθνή εμπειρία. Η ηγεσία πρέπει να έχει επάρκεια και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη Βουλή και στην κυβέρνηση. Αυτό είναι το χαρτοφυλάκιο που καταθέτω και ζητώ από όλους την επόμενη μέρα να είμαστε ενωμένοι. Ελάτε να ψηφίσουμε, να περάσουμε τις 400.000, να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα.»

Χάρης Δούκας
Ο Χάρης Δούκας απευθύνθηκε στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ μέσα από το ντιμπέιτ της Τρίτης (24.9) σημειώνοντας: «Στέκομαι μπροστά σας γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων νζει μέσα στην ανασφάλεια και αυτό πρέπει να αλλάξει. Στέκομαι μπροστά σας γιατί ο κόσμος δεν αισθάνεται το κράτος δίπλα του και αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν συμβιβάζομαι όταν οι καλές μέρες είναι μόνο στις αφηγήσεις των μεγαλυτέρων και απουσιάζουν από το μέλλον των νεότερων. Πιστεύω βαθιά στις δυνατότητες αυτού του τόπου, στην αξιοσύνη των Ελλήνων, στη δημιουργική δύναμη της παράταξής μας. Η ιστορία γράφεται με δημοκρατικές τομές και ανατροπές που αλλάζουν το ρου των εξελίξεων. Και μια τέτοια είναι και αυτή. Τώρα κρίνεται αν θα δοθεί μια νέα σημαντική ευκαιρία για μία νέα ορμή, για μία έφοδο στο μέλλον».

Μιχάλης Κατρίνης
Ο Μιχάλης Κατρίνης επέλεξε να τοποθετηθεί στο τέλος του ντιμπέιτ, κάνοντας αναφορά στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου: «Όταν το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ κίνημα και όχι κόμμα, απέδειξε στην πράξη ότι οι μεγάλες αλλαγές γίνονται με ρήξεις και ανατροπές. Αυτό χρειάζεται και σήμερα. Απευθύνομαι σε όλους εσάς που κρατήσατε την παράταξη όρθια στα δύσκολα. Γνωριζόμαστε καλά γιατί τον αγώνα αυτό τον δώσαμε μαζί. Απευθύνομαι σε όλους εσάς που πιστέψατε στο ΠΑΣΟΚ. Είδατε τη ζωή σας να αλλάζει από το ΠΑΣΟΚ. Κλάψατε στις νίκες και στις ήττες της παράταξης. Όμως πικραθήκαμε και απογοητευτήκαμε, απομακρυνθήκαμε. Ξέρω πολύ καλά ότι μας ακούτε και περιμένετε κάτι από εμάς.