Αρχική Εργασιακά ΔΑΣ-ΟΤΑ: Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία για αντεργατικές ανατροπές στους δήμους

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία για αντεργατικές ανατροπές στους δήμους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το lockdown η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

«Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση και ο υπουργός εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος αξιοποιούν την πανδημία ως ευκαιρία για να προχωρήσουν σε αντεργατικές ανατροπές στους δήμους», δηλώνει σε ανακοίνωσή της.

Αναφερόμενη πιο συγκεκριμένα μετά τις εξαγγελίες του κ. Θεοδωρικάκου, σημειώνει ότι:

  1. Αυξάνεται ο αριθμός των ωραρίων που θα εργάζονται οι εργαζόμενοι στους δήμους, πέρα των ήδη διαθέσιμων, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να διευρύνεται το ωράριο εργασίας των υπηρεσιών.
  2. Αυξάνεται άνευ ορίων η τηλεργασία.
  3. Υπονομεύεται η χορήγηση της ειδικής άδειας για τους γονείς καθώς θα χορηγείτε μόνο αφού εξαντληθούν όλες οι άλλες δυνατότητες για να εργαστούν.
  4. Παράλληλα το υπουργείο φρόντισε και με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, νύχτα και σαν το κλέφτη, να φέρει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια».

«Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα πως αξιοποιήθηκαν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και οι εγκύκλιοι του υπουργείου για το χτύπημα των δικαιωμάτων μας» τονίζει η ΔΑΣ ενώ προειδοποιεί ότι «η επίθεση της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο», τόνισε.

Τέλος, η ΔΑΣ-ΟΤΑ κάλεσε όλους όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν τις πρακτικές και τη πολιτική της κυβέρνησης, και παράλληλα να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.