Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δ.Σ Αμαρουσίου: Είμαστε αντίθετοι με το κλείσιμο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχιας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου με ομόφωνη απόφαση ενέκρινε Ψήφισμα κατά του κλεισίματος των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχιας, στη συνεδρίαση, την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017.   
Στο Ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου δηλώνει απερίφραστα την αντίθεση του στο κλείσιμο των Δομών, διεκδικεί την κατάργηση της ομηρίας τω εργαζομένων στις δομές αυτές και απαιτεί τη συνέχιση της λειτουργίας των Δομών με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση.

Συγκεκριμένα το Ψήφισμα αναφέρει:

«Το Πρόγραμμα των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχιας  έχει πλέον καταργηθεί για όλους τους Δήμους ανά τη χώρα, εξαιτίας της ολιγωρίας της Κυβέρνησης στην υπογραφή των προγραμματικών Συμβάσεων των εργαζομένων.

Αποτέλεσμα αυτής της κυβερνητικής επιλογής είναι να κλείσουν όλες οι σχετικές δομές και άνθρωποι που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αφήνονται κυριολεκτικά στο δρόμο, ενώ οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πλέον το φάσμα της ανεργίας και συνεπώς κίνδυνο στην ίδια αστική τους ύπαρξη και μάλιστα σε εποχή κοινωνικοοικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου:
Δηλώνει απερίφραστα την αντίθεσή του στο κλείσιμο των Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχιας και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που σήμερα χάνουν τη δουλειά τους.

Διεκδικεί την κατάργηση της ομηρίας των εργαζομένων που απασχολούνται στις Δομές αυτές.

Απαιτεί τη συνέχιση της λειτουργίας των Δομών με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, ώστε να μην τίθενται υπό την οικονομική εξάρτηση της ισχύος ή μη των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.»                                 

 

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Απάντηση του προέδρου του ΤΕΕ: Να τηρείται ο νόμος και να μην αφαιρούνται δικαιώματα από παράνομες πράξεις δημάρχων

Απάντηση του προέδρου του ΤΕΕ: Να τηρείται ο νόμος και να μην αφαιρούνται δικαιώματα από παράνομες πράξεις δημάρχων Στασινός προέδρος του ΤΕΕ: Να τηρείται ο...

Προδημοσιεύεται ο διαγωνισμός για το νέο επιχειρηματικό πάρκο στη Φυλή

Προδημοσιεύεται ο διαγωνισμός για το νέο επιχειρηματικό πάρκο στη Φυλή, σήμερα εκτός απροόπτου, στο πλαίσιο μετεγκατάστασης μεταφορικών επιχειρήσεων από την περιοχή του Ελαιώνα Αττικής. Η...

Ο Πειραιάς υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα

Ο Πειραιάς υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα Την Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 19:00, η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στον Πειραιά, φέρνοντας μαζί της το μήνυμα του...

Οικοδομικές άδειες: Εξώδικο ΤΕΕ προς Δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Αλίμου

Οικοδομικές άδειες: Εξώδικο ΤΕΕ προς Δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Αλίμου Σε συνέχεια του ζητήματος που έχει δημιουργηθεί για τα θέματα εφαρμογής του...