Δ. Μιχαηλίδου: Βασική μας προτεραιότητα η επίλυση των θεμάτων της αγοράς

Συνάντηση εργασίας με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) είχε σήμερα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υπουργός με τον πρόεδρο του ΟΕΕ, Κωνσταντίνο Κόλλια και τα μέλη του προεδρείου συζήτησαν διεξοδικά για τα ζητήματα που αφορούν στους κλάδους της οικονομίας, της φορολογίας, της επιχειρηματικότητας και άπτονται αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εργασίας.

Δ. Μιχαηλίδου: Βασική μας προτεραιότητα η επίλυση των θεμάτων της αγοράς | Liberal.gr

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνέχεια λειτουργίας της ομάδας εργασίας, η οποία θα συνεχίσει να ενημερώνει σε τακτική βάση για όλα όσα απασχολούν την αγορά, ώστε να επιλύονται άμεσα. Επιπλέον, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, η πρόσβαση των φοροτεχνικών στον ΕΦΚΑ, χωρίς να απαιτείται ραντεβού, αλλά και η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την ασθένεια λογιστών–φοροτεχνικών.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε: «Ήταν μία εποικοδομητική συνάντηση του προεδρείου του ΟΕΕ με την υπουργό Εργασίας για θέματα που αφορούν στο επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την ασφαλιστική νομοθεσία κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους. Είναι σημαντικό να συνεχίσει τη λειτουργία της και τις συνεδριάσεις της η τεχνική ομάδα εργασίας του ΟΕΕ με το υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ, ώστε να έρχονται τα θέματα προς συζήτηση και – το σημαντικότερο – προτάσεις επίλυσής τους. Στόχος μας είναι η στενή συνεργασία προς όφελος των μελών μας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων».

Από την πλευρά της, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, υπογράμμισε: «Με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν στον κλάδο των οικονομολόγων και των λογιστών–φοροτεχνικών και για το πώς θα βελτιώσουμε την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεών τους, αλλά και των πελατών τους. Είμαστε εδώ, για να ακούμε, να συζητάμε και να μπορούμε να παρεμβαίνουμε άμεσα, ώστε να δίνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις και, για να το πετύχουμε αυτό, είναι σημαντικό να έχουμε σωστή και άμεση ενημέρωση από τους ανθρώπους της αγοράς. Συνεχίζουμε την εποικοδομητική μας συνεργασία, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των εργαζομένων και της εθνικής οικονομίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις