Αρχική Πολιτική Δ. Μιχαηλίδου: Σχολικά γεύματα σε επιπλέον 268 σχολεία από φέτος

Δ. Μιχαηλίδου: Σχολικά γεύματα σε επιπλέον 268 σχολεία από φέτος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μέσα στον επόμενο μήνα, καθώς θα λυθεί και η δικαστική εμπλοκή που υπήρξε, θα δοθούν τα σχολικά γεύματα και φέτος μάλιστα θα δοθούν σε επιπλέον 268 σχολεία σε 25 περιοχές, όπου υπάρχει περισσότερη ανεργία και περισσότεροι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, περιοχές όπου υπάρχουν δηλαδή μεγαλύτερες ανάγκες, διαβεβαίωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στον Ant1 η υφυπουργός ανέφερε πως ανέκαθεν «ήταν ένα σύνθετο πρόβλημα, είχαμε φθάσει να ξεκινά η διανομή τους ακόμη και τον Μάιο, έναν μήνα πριν κλείσουν τα σχολεία».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε επίσης για τα περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων, λέγοντας πως μέχρι τώρα για πολλούς «ήταν δύσκολο να καταγγείλουν ένα περιστατικό κακοποίησης, διότι αυτό γινόταν μόνο στην Αστυνομία ή στην Εισαγγελία. Το αλλάξαμε αυτό, καθώς τώρα, σε κάθε μια δομή που φιλοξενείς και φροντίζει παιδιά, υπάρχει ο υπεύθυνος παιδικής προστασίας, που ξέρει τα παιδιά και τις ιδιαιτερότητες τους».

Όπως εξήγησε, πλέον «όταν ένα παιδί πηγαίνει σε έναν βρεφονηπιακό σταθμό και θες να αναφέρεις κάτι ή να καταγγείλεις για το παιδί, πηγαίνεις σε αυτόν τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας, που είναι και κοινωνικός λειτουργός. Δεν είναι μια καταγγελία που πάει σε μια «βαρύγδουπη» και απρόσωπη Αρχή, αλλά σε έναν άνθρωποι που είναι γνώριμος με το παιδί είτε μιλάμε για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς είτε για ΚΔΑΠ, κατασκηνώσεις και άλλες δομές».

Σημείωσε ακόμη πως «τόσο αυτός που καταγγέλλει όσο και ο υπεύθυνος παιδικής προστασίας, νομικά προστατεύονται απόλυτα για να κάνουν την καταγγελία και να προχωρήσουν στην διερεύνηση της», λέγοντας και ότι «προτιμούμε να έχουμε παραπάνω έρευνες, ακόμη και για καταγγελίες που θα αποδειχθεί ότι δεν ευσταθούν, παρά να υπάρχει περίπτωση που δεν θα ερευνηθεί».

Σημείωσε δε πως με το προηγούμενο καθεστώς, δεν υπήρχε έλεγχος στο ποινικό μητρώο και έτσι εργαζόμενοι σε δομές με παιδιά μπορεί να είχαν καταδικαστεί ακόμη και για παιδεραστία, επισημαίνοντας πως αυτό πλέον έχει αλλάξει.

Τέλος, απηύθυνε σε όλους κάλεσμα να γίνουν δωρητές οργάνων, λέγοντας «εμείς χάσαμε συνεργάτη στο γραφείο μου, επειδή δεν βρέθηκε μόσχευμα πνεύμονα για να κάνει μεταμόσχευση. Όλοι γίναμε κοινωνοί αυτού του μεγάλου προβλήματος και θα ήθελα να κάνω έκκληση σε όλους να γίνουν δωρητές οργάνων για να μην χάνονται συνάνθρωποι μας. Είναι απλό και εύκολο να γίνει κάποιος εθελοντής δωρητής, εγώ συμπλήρωσα την αίτηση από το κινητό μου, μέσα σε δύο λεπτά».