Αρχική Δήμοι Δ.Αθηναίων: Ποιοι είναι οι 120 δρόμοι που θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις

Δ.Αθηναίων: Ποιοι είναι οι 120 δρόμοι που θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο οδικό δίκτυο της Αθήνας, καθώς οι ασφαλτοστρώσεις ξεκίνησαν από κεντρικούς δρόμους στον Νέο Κόσμο, το Κουκάκι, το Παγκράτι, τα Άνω Πατήσια, τη Λαμπρινή και εκείνους που περιβάλλουν την πλατεία Κλαυθμώνος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, πρόκειται για νέους ασφαλτοτάπητες σε 120 δρόμους σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, συνολικής έκτασης 680.000 τετραγωνικών μέτρων. Τα εν λόγω έργα, δε, γίνονται όχι μόνο για την αναβάθμιση των γειτονιών αλλά και για την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών.

Αναλυτικότερα, στην 1η Δημοτική Κοινότητα, στο κέντρο της Αθήνας, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στην οδό Δημητρακοπούλου στο Κουκάκι, στους δρόμους πέριξ της πλατείας Κλαυθμώνος, δηλαδή Δραγατσανίου, Παπαρρηγοπούλου και Παλαιών Πατρών Γερμανού, καθώς και στις οδούς Κριεζή, Διπύλου, Ψαρομηλίγκου και Καλογήρου Σαμουήλ στου Ψυρρή. Οι δρόμοι που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα είναι η Βεΐκου στο Κουκάκι, η Δόξα Πατρή στον Λυκαβηττό, η Δεληγιώργη, η Πεσματζόγλου, η Λυκούργου, η Απόλλωνος και η Ξενοφώντος στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια οι εργασίες θα προχωρήσουν στις Εμμανουήλ Μπενάκη, Θεμιστοκλέους, Καλλιδρομίου, Καραγιώργη Σερβίας, Μαρασλή, Σίνα και Βουκουρεστίου.

Στη 2η Δημοτική Κοινότητα έχουν ήδη αποκατασταθεί στον Νέο Κόσμο οι οδοί Πυθέου, Κάρπου από το ύψος της Κασομούλη έως την Πυθέου, Δεινοστράτου, Αρτέμωνος, Μελαντίας, Μενεκράτους, Χερσίφρονος, Αγαθοκλέους, Αλκυονίας, Πασιώνος και Κυνίσκας, ενώ εργασίες πραγματοποιήθηκαν στα πεζοδρόμια της Ηρώδου του Αττικού και της οδού Αριστάρχου στο Παγκράτι. Οι εργασίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα στην οδό Κάρπου από την Πυθέου έως την Ηλιουπόλεως, στην Τιμάνθους, στην οδό Κρησίλα στο Παγκράτι, τη Σπύρου Μερκούρη και τη Βασιλέως Γεωργίου Β’. Ακολούθως, θα αποκατασταθούν οι οδοί Κασομούλη, Καφαντάρη, Φιλολάου, Μάχης Αναλάτου και Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Στην 5η Δημοτική Κοινότητα στις γειτονιές της Ριζούπολης, της Λαμπρινής και της πλατείας Παπαδιαμάντη, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες στις οδούς Τράλλεων, Χριστιανουπόλεως, Σαβαγηνών, Ευέλπιδος Λέκκα, Ανδριτσαίνης, Λυκούδη και Προβελέγγιου. Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης στην οδό Αχαρνώνκαι τις οδούς Θύσσου και Ιαλέμου. Παράλληλα, ξεκινούν αποκαταστάσεις πεζοδρομίων στα Άνω Πατήσια στις οδούς Πολυδούρη, Τσακασιάνου και Σάουμπερτ, καθώς και στην 4η Δημοτική Κοινότητα στην οδό Δωδώνης.

Ο αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων, κ. Γιώργος Χρ. Αποστολόπουλος υπογραμμίζει «Σύντομα το έργο θα επεκταθεί στην 3η Δημοτική Κοινότητα, ξεκινώντας από τις οδούς Βουτάδων και Κωνσταντινουπόλεως, ενώ θα ακολουθήσουν οι οδοί Τριών Ιεραρχών, Νηλέως, Μ. Αλεξάνδρου, Βουτσαρά, Θεσσαλονίκης και Ηούς. Στη συνέχεια, οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου θα προχωρήσουν στον Κολωνό και στα Σεπόλια, ενώ στο τέλος του έτους στην Κυψέλη και τους Αμπελόκηπους».

Ο κ. Αποστολόπουλος σημειώνει ότι έχουν προηγηθεί διαδικασίες συνεννόησης ώστε να μην υπάρξουν στο ορατό μέλλον εμβαλωματικές εργασίες στο οδόστρωμα από οργανισμούς, φορείς και εταιρίες. Παράλληλα ξεκινούν εργασίες και για 25.500 τετραγωνικά μέτρα πεζοδρομίων, ενώ τον Νοέμβριο ξεκινά και η επαναδιαγράμμιση στις διαβάσεις των πεζών. Έως τα μέσα Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και η υποδομή προσβασιμότητας στην πλατεία του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων.