Αρχική Δήμοι Δ. Ανωγείων: Προτάσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης

Δ. Ανωγείων: Προτάσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι προτάσεις του Δήμου Ανωγείων και συγκεκριμένα η δράση που αφορά «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, σύμφωνα με το δήμαρχο Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη.

Με απόφαση του ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρης Παπαγιαννίδης ενέκρινε την ένταξη των πράξεων των δικαιούχων Δήμων της Περιφέρειας Κρήτης της παρούσας Δράσης «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ελληνικό Δημόσιο. Για τον Δήμο Ανωγείων εγκρίθηκε το σύνολο των προτάσεων του, τρεις προτάσεις που υποβλήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας.Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης δήλωσε: «Ετοιμάσαμε άρτιες και ώριμες προτάσεις για να υποβληθούν στην πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Για άλλη μια φορά τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντάς όσο και ο γενικός γραμματέας Δ. Παπαγιαννίδης με την αμέριστη βοήθεια του βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γ. Κεφαλογιάννη, έδειξαν και κατανοούν ότι η βοήθεια και η στήριξη του πρωτογενή τομέα και των παραγωγών, πέρα από τις όποιες ενισχύσεις, έχει να κάνει και με την βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης στον χώρο των εκμεταλλεύσεων τους. Οι αγρότες θέλουν στήριξη από όλους, κράτος και αυτοδιοίκηση και σε αυτό το σκοπό έχουμε κοινό βηματισμό».

Παρεμβάσεις βελτίωσης σε αγροτοκτηνοτροφικές οδούς
Αντικείμενο του έργου είναι οι παρεμβάσεις βελτίωσης σε μεγάλο μέρος των αγροτοκτηνοτροφικών οδών του Δήμου και συγκεκριμένα, σε οδούς κατά κύριο λόγο εύρους τριών και τεσσάρων μέτρων. Οι εργασίες περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες καθαρισμού, εκσκαφές και επιχώσεις για να υπάρξει σωστή εξομάλυνση του δρόμου και τον καθαρισμό αυτού. Μετά το πέρας των χωματουργικών εργασιών κατασκευάζεται ισοπεδωτική στρώση οδοστρωσίας για εξομάλυνση των ανωμαλιών εκσκαφής. Ενώ θα ακολουθήσει η επίστρωση με δομικό πλέγμα και σκυρόδεμα.

Τα σημεία των οδών στα οποία θα γίνουν οι παρεμβάσεις αφορούν το σύνολο του αγροτικού δικτύου. Συγκεκριμένα «Βόρεια των Ανωγείων (Ζερβού, Βραϊμη, Δάσος, Μάκρη, Μελισουργάκι, Τρουλά Οίκου, Αχλαδιά, Σαβουνόλακα, βιολογικό, Σείσαρχα), στην περιοχή Πάνω Αμπέλια (βαθειά, τζαγκαρόλακο κ.α.) καθώς και ολοκλήρωση, σε συνεργασία με την προηγούμενη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Α. Τρίτσης”, των βασικών οδών Κολέτση – Ζώμινθος και Ξερολίμνη έως σύνορα με όμορο Δήμο».