Αρχική Υπουργεία Χρυσοχοΐδης: Θρηνούμε για τους 6 νεκρούς -Ήρθαμε να κλείσουμε πληγές

Χρυσοχοΐδης: Θρηνούμε για τους 6 νεκρούς -Ήρθαμε να κλείσουμε πληγές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Θρηνούμε για την απώλεια αυτών των ψυχών, είμαστε αλληλέγγυοι στους συγγενείς τους που θρηνούν», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην αρχή της συνέντευξης τύπου μετά τη σύσκεψη που είχε στη Χαλκιδική για τη φονική θεομηνία.

«Εχουμε τον άδικο χαμό 6 ανθρώπων, και μάλιστα δυο παιδιών. Θρηνούμε για την απώλεια αυτών των ψυχών, είμαστε αλληλέγγυοι στους συγγενείς τους, στους ανθρώπους που θρηνούν το χαμό τους. Θα κάνουμε ό,τι δυνατό να βοηθήσουμε.

Η σύσκεψη έχει σκοπό να προσδιορίσει τα ακριβή βήματα της κρίσης.

Η παρουσία των υπηρεσιών της χώρας ήταν γενναία, με αυταπάρνηση, 150 άτομα και 155 οχήματα της πυροσβεστικής ήταν εδώ, διατεταγμένα από χθες το πρωί όταν εντοπίστηκε το φαινόμενο και δόθηκε σήμα από την ΕΜΥ. Και διατάχθηκαν 40 μηχανήματα της περιφέρειας και 100 εργαζόμενοι για να προβούν στο έργο της διάσωσης. Η δουλειά που έκαναν οι υπηρεσίες ήταν τόσο σημαντική που ελαχιστοποίησαν τις ζημιές που έγιναν.

Δεν υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα αλλά πτώσεις δέντρων λόγω των στροβιλισμών και των ανέμων και προκάλεσαν και τους θανάτους.

Οι υπηρεσίες καλούνται να κόψουν πεσμένα δέντρα που έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Αν υπάρχει έστω και υπόνοια αγνοούμενου καλώ τους πολίτες να τηλεφωνούν στο τοπικό 100 ή να τηλεφωνούν στο 112 της πολιτικής προστασίας προκειμένου να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία.

Να ζητήσω από όλους να συνεχίσουν την προσπάθειά τους έτσι ώστε πολύ γρήγορα οι δρόμοι να είναι απολύτως προσβάσιμοι. Ενα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει καθαρίσει, με εξαίρεση ένα τμήμα του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής που έπεσε πυλώνας της ΔΕΗ και δημιούργησε πρόβλημα ηλεκτροδότησης στο πρώτο πόδι, μέρος δεύτερου ποδιού και στο δήμο Προποντίδας. Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι εδώ αλλά έρχεται και με δεκάδες υπαλλήλους για να ολοκληρώσει την αποκατάσταση μέχρι το βράδυ.

Υπάρχει πρόβλημα με ΑΔΜΗΕ, την υψηλή τάση δηλαδή, κάνουμε προσπάθεια έτσι ώστε ο διοικητής και όλοι οι αρμόδιοι να αρθούν τα εμπόδια στο δρόμο και να επιδιορθωθεί το δίκτυο υψηλής τάσης.

Υπάρχει πρόβλημα ηλεκτροδρότησης της περιοχής, υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις ξενοδοχειακές και εστίασης και είναι ζήτημα επιβίωσης της περιοχής.

Η περιφέρεια καταγράφει τις ζημίες και αργότερα θα γίνουν οι καταγραφές σε σπίτια και επιχειρήσεις.