Αρχική Υπουργεία Χρυσοχοΐδης: Θα απαγορευτούν και οι μετακινήσεις εντός Αττικής

Χρυσοχοΐδης: Θα απαγορευτούν και οι μετακινήσεις εντός Αττικής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι «είναι ώρα να υπακούσουν και οι ελάχιστοι απείθαρχοι που χαλάνε και τη συνολική εικόνα».

Διευκρίνισε ότι είναι απειροελάχιστες οι παραβάσεις στις εθνικές οδούς, καθώς υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στα διόδια, αλλά προειδοποίησε όσους επιθυμούν να μετακινηθούν εντός της Αττικής την Κυριακή του Πάσχα να μην το διανοηθούν και ότι θα υπάρχουν αστυνομικά μέτρα και τη συγκεκριμένη ημέρα. «Το όλοι μαζί για να ξεπεράσoυμε τον κίνδυνο και να πάμε σε μια νέα εποχή πιστεύω ότι θα το δούμε το Πάσχα» συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε επισημάνει ότι φέτος το Πάσχα θα πρέπει όλοι να μείνουμε σπίτι με τους ανθρώπους που ζούμε μαζί καθώς δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια φίλων και συγγενών.

Την απαγόρευση μετακίνησης «σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση, ή την Κυριακή του Πάσχα», είχε ανακοινώσει το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως είχε πει, κάτι τέτοιο ούτως ή άλλως δεν προβλέπεται στις έξι εξαιρέσεις του νόμου και θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι για να μην παραβιαστεί τις ημέρες αυτές. «Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση, ή την Κυριακή του Πάσχα, για να γιορτάσουμε μαζί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα, τόνισε ότι «άλλο ατομική άσκηση κοντά στο σπίτι μας και άλλο συνωστισμός σε μαρίνες, πεζοδρόμους και πάρκα», προσθέτοντας ότι «οι έλεγχοι των Αρχών – της Αστυνομίας και του Λιμενικού – είναι αυστηροί και θα γίνουν αυστηρότεροι».