Το βράδυ της Δευτέρας (24/6), ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε σε σημαντικά στατιστικά σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα. Ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες εβδομάδες καταγράφηκαν 550 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με 350 συλλήψεις να πραγματοποιούνται σε απότομη αύξηση. Η Αττική συγκέντρωσε το 70% των περιστατικών, ενώ η Θεσσαλονίκη ανέφερε μειωμένο ποσοστό 20%.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ενίσχυση της αστυνομίας με 300 νέους ειδικούς φρουρούς και την ενίσχυση των τμημάτων Τροχαίας, με στόχο την ενίσχυση των ελέγχων και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Επισήμανε επίσης τη μείωση 20% στη νεανική παραβατικότητα, αποτέλεσμα στοχευμένων ελέγχων που διενεργούν γυναίκες αστυνομικοί με πολιτικά.

Ο Υπουργός ανησυχεί για την εξέλιξη της κατάστασης, αναφέροντας ταυτόχρονα την ανάγκη για περαιτέρω μέτρα κατά του bullying στα σχολεία και την ευθύνη των γονέων στην αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων, ενώ παρουσίασε στατιστικά στοιχεία και για τις κοινωνικές αιτίες των περιστατικών, όπως τα Media, τα social media, αναφέροντας και πάλι τις ευθύνες των γονέων.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις