Αρχική Υπουργεία Χρυσοχοΐδης: Να δώσουν εξηγήσεις οι υπόλογοι για τη λειτουργία παρακράτους

Χρυσοχοΐδης: Να δώσουν εξηγήσεις οι υπόλογοι για τη λειτουργία παρακράτους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Είναι αδιανόητα αυτά τα οποία γράφονται και αφορούν στη λειτουργία ενός παρακράτους εδώ και αρκετά χρόνια πριν την ανάληψη της εξουσίας από τη σημερινή κυβέρνηση» σχολιάζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή δημοσιεύματα κι απομαγνητοφωνημένα κείμενα στον Τύπο.

Μιλά για ένα παρακράτος «που περιλαμβάνει ανήκουστες πράξεις πολιτικών, πολιτών, αλλά και ταυτόχρονα ανώτερων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας», για πράξεις για τις οποίες «υπάρχουν υπόλογοι που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις».

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε ό,τι αφορά στην αστυνομία, η ΕΛ.ΑΣ είναι ένα σώμα που υπερασπίζεται τη Δημοκρατία, λειτουργεί στο πλαίσιο του Συντάγματος και «σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να ανέχεται να λειτουργεί, εντός της, παρακράτος. Η ΕΛΑΣ θα αποβάλλει όλους εκείνους οι οποίοι είναι διεφθαρμένοι και συνεχίζουν να εννοούν ότι μπορούν να συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς και ανομίας. Η ηγεσία της ΕΛΑΣ. και η πολιτική ηγεσία  είναι σε επαφή και συνεννόηση με την εισαγγελία, ούτως ώστε να της δοθούν υπεύθυνα από την πλευρά της εκείνοι που φέρονται ως ύποπτοι, και στη συνέχεια με ακριβοδίκαιο τρόπο να προβεί σε ενέργειες πάρα πολύ σύντομα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζει πως η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και πως η Ελληνική Δημοκρατία δεν νοείται να έχει σχέση με παρακράτος. «Αυτή η κυβέρνηση αγωνίζεται για τη βελτίωση της λειτουργίας των θεσμών, επιμένει στη διαφάνεια και τη λογοδοσία, ώστε να καταπολεμάται η διαφθορά. Να είστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν δράσεις της αστυνομίας που στην πράξη θα εξαρθρώσουν κυκλώματα που αφορούν τη διαφθορά, αλλά και το οργανωμένο έγκλημα» δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.