Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε σε σημαντικά στατιστικά σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα. Τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφηκαν 550 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με 350 συλλήψεις.

Μόνο χθες το βράδυ, σημειώθηκαν 61 συλλήψεις, εκ των οποίων το μισό στην Αττική. Υπάρχουν επίσης 63 γραφεία περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας σε αστυνομικά τμήματα ανά νομό, ενώ αποκλειστικά η αστυνομία γνωρίζει την τοποθεσία ενός safe house. Πάνω από 2.000 γυναίκες έχουν εφαρμογή Panic button, με προσθήκη περίπου 10-20 νέων κάθε εβδομάδα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στα νησιά, όπως στη Μύκονο, όπου πρόσφατα προστέθηκαν 120 αστυνομικοί στους ήδη υπηρετούντες 50. Επιπλέον, τονίζει τη σημασία των τροχαίων ελέγχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπερβολική χρήση αυτοκινήτων και να περιοριστεί η αυξημένη κίνηση κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Τέλος, ανακοίνωσε την πρόσληψη 300 ειδικών φρουρών και την αναδιάταξη των δυνάμεων της αστυνομίας για βελτίωση της λειτουργίας της.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις