Αρχική Ελλάδα Χρυσή Αυγή: «Εγώ είμαι φασίστας» είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης

Χρυσή Αυγή: «Εγώ είμαι φασίστας» είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων το αίτημα τεσσάρων καταδικασθέντων σε πρώτο βαθμό στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής που ζητούσαν να αποφυλακιστούν. Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης στη δευτερολογία του επιχειρηματολόγησε για τη θέση του εντολέα του υποστηρίζοντας πως «στο πρωτόδικο δικαστήριο δικάστηκαν ιδέες».

«Ενέκρινε το προηγούμενο δικαστήριο μία συγκέντρωση όχλου, κομμουνιστών, δημοκρατικών κλπ. Εγώ είμαι ναζιστής και φασιστής, δικάζομαι εγώ για τα φρονήματα μου; Οι ιδέες και τα φρονήματα δεν δικάζονται σύμφωνα με ΕΣΔΑ και Σύνταγμα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, στρέφοντας τα βέλη του σε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης είπε πως «ο κύριος Λαγός δήλωσε πολιτικός κρατούμενος. Αυτή είναι μια δήλωση όχι δική του αλλά το είχε πει ο προηγούμενος πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και η πρόεδρος της Δημοκρατίας που πολιτικοποίησε τη δίκη. Το δικαστήριο, το πρωτόδικο, δέχεται αυτά τα πράγματα. Όταν λέει ότι είναι πολιτικός κρατούμενος λέει αλήθεια. Δικάστηκαν πρωτοδίκως ιδέες γιατί εδώ μιλάμε για το φασισμό και το ναζισμό. Στο πρωτόδικο δικαστήριο δεν βγήκαν έξω οι μάρτυρες κατηγορίας. Παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του κατηγορούμενου».

Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε να αποφυλακιστεί υποστηρίζοντας πως υπήρξε «πολιτική δίκη» και «είμαι παντελώς άδικα στη φυλακή. Θεωρώ ότι έχω αδικηθεί και αδικούμαι συνεχώς επί τρία χρόνια. Υπήρξε απόφαση που ήταν αποτέλεσμα εντολών που είχαν δοθεί».