Αρχική Οικονομία Χρωστάς στην Εφορία; Νέα παράταση οφειλών στις 100-120 δόσεις- Δικαιούχοι και προϋποθέσεις!

Χρωστάς στην Εφορία; Νέα παράταση οφειλών στις 100-120 δόσεις- Δικαιούχοι και προϋποθέσεις!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Παράταση και τον Οκτώβριο για την επανένταξη των οφειλετών της εφορίας στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στο OPEN. 
 
Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως και αυτό το μήνα θα μπορούν όσοι επιθυμούν να ξαναμπούν σε αυτές τις ρυθμίσεις που έχασαν λόγω της πανδημίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι  «διευκολύνουμε όσους δεν πρόλαβαν».
 
Να σημειωθεί, ότι η παράταση δίνεται μόνο σε πληττόμενους από την πανδημία του κορονοϊού.
 
Συγκεκριμένα, σε επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να κλείσουν ή υπέστησαν σημαντική απώλεια τζίρου το 2020 καθώς και σε εργαζόμενους σε κλειστές ή πληττόμενες επιχειρήσεις που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή το 2020.
 
Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρεται σε όσους βγήκαν από το καθεστώς της συγκεκριμένης ρύθμισης κατά την διάρκεια του χρονικού διαστήματος από 1η Μαρτίου 2020 έως και 31η Ιουλίου 2021 και οι οποίοι μέχρι την Πέμπτη έπρεπε να έχουν πληρώσουν τις δόσεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.
 
Τρεις δόσεις για την επανένταξη 
 
Αυτοί θα μπορούν να επανενταχθούν στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ωστόσο για την επανένταξή τους απαιτείται η καταβολή τριών δόσεων, αυτές του Αυγούστου του Σεπτεμβρίου και του τρέχοντος μήνα. 
 
Παράλληλα για να υπαχθούν εκ νέου στη ρύθμιση θα πρέπει να είχαν τακτοποιήσει ή εξοφλήσει τις λοιπές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μέχρι 31-12-2020, τις προ πανδημίας κορονοϊού μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης των «100 δόσεων» του ν. 4321/2015 ή της ρύθμισης των «120 δόσεων» του ν. 4611/2019 και οι οποίοι έχασαν τον Απρίλιο τη δεύτερη ευκαιρία να επανενταχθούν σε αυτήν.