Να μη χαθεί ο χριστουγεννιάτικος τζίρος – Να ανοίξουν έστω με περιορισμούς ζητούν οι έμποροι

0
22

Οι έμποροι όλης της χώρας έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο Δεκέμβριο, και ευελπιστούν να επαναλειτουργήσουν έστω με περιορισμούς, προκειμένου να μη χαθεί ο χριστουγεννιάτικος τζίρος.

«Η απώλεια του εορταστικού τζίρου θα ισοδυναμούσε με καταστροφή» δήλωσε πριν από μερικές μέρες o πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας. Άλλωστε ο Νοέμβριος, με τα καταστήματα κλειστά εν μέσω ενδιάμεσων εκπτώσεων και με τη Black Friday να διεξάγεται μόνο με ηλεκτρονικές πωλήσεις, θεωρείται ένας ακόμη «χαμένος» μήνας για το 2020.

Στο πλαίσιο αυτό και για να μην χαθεί για τα φυσικά καταστήματα η Black Friday, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ζήτησε τη μεταφορά της από τις 27 Νοεμβρίου, την πρώτη Παρασκευή που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

Εάν σ’ όλα τα παραπάνω συνυπολογίσουμε και την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται ήδη αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με συσσωρευμένα τα προβλήματα από τους προηγούμενους μήνες της πανδημίας, γίνεται σαφές γιατί ο Δεκέμβριος ο οποίος παραδοσιακά θεωρείται καθοριστικός μήνας για το λιανεμπόριο, φέτος θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος.

Οι έμποροι πάντως δηλώνουν ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και έπειτα από αίτημα της ΕΣΕΕ, από την Τετάρτη τα σούπερ μάρκετ απαγορεύεται να πωλούν διαρκή αγαθά, όπως για παράδειγμα υποδήματα και ενδύματα, για όσο διάστημα τα υπόλοιπα καταστήματα παραμένουν κλειστά.