Αρχική Ελλάδα Χριστούγεννα: Τι θα ισχύει για μετακίνηση εκτός νομού

Χριστούγεννα: Τι θα ισχύει για μετακίνηση εκτός νομού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χριστούγεννα στο σπίτι θα κάνουν, όπως όλα δείχνουν, οι Έλληνες, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα καθιστούν πολύ πιθανό το lockdown να παραταθεί πέρα από τις τρεις εβδομάδες που είχαν ανακοινωθεί αρχικά, ενώ, ακόμα και αν η πανδημία υποχωρήσει, η επάνοδος στην κανονικότητα σε σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση θα γίνει με μεγάλη προσοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά τα Χριστούγεννα θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Άρα, δεν θα υπάρξει έξοδος προς τους τόπους καταγωγής και τους χειμερινούς προορισμούς. Επιπλέον, θα βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας. Έτσι, οι αναγκαίες μετακινήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται με SMS.

Το σχέδιο για Χριστούγεννα: Τι θα ισχύει με μετακινήσεις εκτός νομού και απαγόρευση κυκλοφορίας στις γιορτές - Εικόνα 1

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα καταγραφούν την τρίτη εβδομάδα του lockdown αλλά και μια ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού, που θεωρείται ότι ευνοεί την πανδημία, θα καθορίσουν το αν τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει ή θα αναστείλει την υλοποίηση του σχεδίου της άρσης των περιορισμών που έχει καταρτίσει, το οποίο έχει ως στόχο την ενεργοποίηση της αγοράς για τα Χριστούγεννα. Αν το επιτρέψουν τα δεδομένα και συμφωνήσουν και οι επιστήμονες, ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει άρση του lockdown σε τρία στάδια, που θα υλοποιούνται ανά εβδομάδα.