Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Το ΥΠΕΣ εντάσσει το διυλιστήριο νερού στο Αίγιο

Αυτά που η κυβέρνηση της ΝΔ, του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατάφερε να επιτύχει  σε μερικούς μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε σε 5 χρόνια.

Tην Παρασκευή ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκο, η λίστα με τα 12 έργα της Δυτικής Ελλάδας, ύψους 31,34 εκατ. ευρώ, που εντάσσονται, μεταξύ των οποίων και το εμβληματικό έργο που αφορά στην υδροδότηση της πόλης του Αιγίου και όμορων περιοχών. Η πλειονότητα των έργων που εντάχθηκαν σε πρόγραμμα χρηματοδότησης βρίσκονται στην Αχαΐα, και συγκεκριμένα στους Δήμους Καλαβρύτων,  και Αιγιαλείας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και ο αρμόδιος Υπουργός, προχώρησε στην ένταξη του έργου του διυλιστήριοy Αιγίου στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ενισχύοντας το πράσινο αποτύπωμα της ευρύτερης περιοχής. Μετά από χρόνια ανεπιτυχών προσπαθειών να ενταχθεί το διυλιστήριο Αιγίου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, τώρα επιτέλους η ένταξή του γίνεται πραγματικότητα.

Είναι ζητούμενο για την χώρα και προτεραιότητα για την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να  στηρίζει έργα που ενισχύουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της χώρας μας. Η κυβέρνηση μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο εντάσσει και δεύτερο μεγάλο περιβαλλοντικό έργο στην περιοχή αφού όπως είναι ήδη γνωστό έχει δημοπρατηθεί από την ΔΕΥΑ Αιγιαλείας το έργο αποχέτευσης εσωτερικών δικτύων προϋπολογισμού 33.700.000 €”.

Το έργο “Κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και κεντρικών αγωγών μεταφοράς νερού Δήμου Αιγιαλείας» έχει προϋπολογισμό 19.547.295 € και θα προσφέρει στους Αιγιαλείς παροχές υψηλού επιπέδου αφού εξασφαλίζεται η ποσότητα για την αδιάλειπτη υδροδότηση των πολιτών με νερό εξαιρετικής ποιότητας αλλά και πολύ χαμηλότερου κόστους. Είναι προφανή τα οφέλη και για τους πολίτες και για το περιβάλλον καθώς θα καταργηθούν δεκάδες ενεργοβόρες γεωτρήσεις που αυτή τη στιγμή εξαντλούν τον υδροφόρο ορίζοντα.

“Είναι πάγια η προσοχή μου στην εταιρία ύδρευσης του Αιγίου, καθώς οι προσπάθειες για περεταίρω περιβαλλοντική αναβάθμιση συνεχίζεται με την αξιοποίηση του επεξεργασμένου νερού του βιολογικού καθαρισμού για άρδευση καθώς και την ξήρανση της βιολογικής ιλύος με καύση βιομάζας, για χρήση στην αγροτική παραγωγή” καταλήγει η βουλευτής Αχαΐας.

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Μητσοτάκης: Ψηφιακό ΑΣΕΠ και μετρα για την ακρίβεια

Η οριστικοποίηση των κορυφαίων θέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξε ελαφρώς καθυστερημένη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαπραγματευτής του ΕΛΚ, επέστρεψε στην καθημερινή δραστηριότητα με στόχο...

Κικίλιας: Νέα τεχνολογία drones για ανίχνευση πυρκαγιών και εμπρηστών

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε σε συνέντευξη προς το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 στην επιτήρηση των ορεινών όγκων...

Άγρια κόντρα Κασσελάκη – Κούγια για την ομοφοβική δήλωση του ποινικολόγου

Τεράστια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αλέξη Κούγια και του Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου στην υπόθεση του Απόστολού Λύτρα,...

Δημοσκόπηση Interview: Η ΝΔ χάνει έδαφος λόγω ακρίβειας και ομόφυλων γάμων

Η δημοσκόπηση της Interview για την POLITIC έδειξε ότι οι κάλπες των ευρωεκλογών έστειλαν ηχηρά μηνύματα. Οι πολίτες ζητούν αλλαγή πορείας από την κυβέρνηση,...