Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Χριστίνα Αλεξοπούλου: “ΣΥΡΙΖΑ, ο μεγάλος ασθενής της πανδημίας”

Η πανδημία που ξεκίνησε από το 2020 έχει ανατρέψει την καθημερινότητα και την κανονικότητα όλων. Έχει δείξει πολλά σωστά και λάθος πράγματα της κοινωνίας αλλά και της πολιτικής. Το πιο μεγάλο και συγχρόνως πιο τραγικό είναι το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα που ήταν στην εξουσία για τέσσερα χρόνια και οδήγησε σε καταστροφικές συνέπειες την οικονομία και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, δείχνει να μην θέλει να επανέλθει στο δρόμο της κοινής λογικής.

Από την αρχή της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο πρόεδρός του, επιδίδονται καθημερινά σε έναν αγώνα φθηνής και παλιομοδίτικης αντιπολίτευσης στην Κυβέρνηση πάνω στο φλέγον ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας. Με αυτό το τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι ο μόνος πολιτικός ηγέτης που κάνει αντιπολίτευση στην Ευρώπη, εν μέσω των αλλεπάλληλων πανδημικών κυμάτων.

Δυστυχώς επενδύει στην καταστροφή και την πόλωση, προσεγγίζοντας την πανδημία με όρους ψήφων και πολιτικού κόστους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Αλέξης Τσίπρας δεν καταδικάζει το αντιεμβολιαστικό κρεσέντο του βουλευτού του και στενού του συνεργάτη Παύλου Πολάκη. Με όλες αυτές τις ενέργειες ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται συνεχώς κάτω από τον πήχη των απαιτήσεων της περίστασης αλλά και των προσδοκιών της κοινωνίας. Η συνεχής άρνηση έναντι τον μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση για την ασφάλεια των πολιτών απέναντι στην πανδημία αλλά και των οικονομικών επιπτώσεων αυτής, είναι μόνιμη επωδός. Ταυτόχρονα μάλιστα δεν προτείνει ουσιαστικά τίποτα και φτάνει μέχρι του σημείου, να ζητάει εκλογές εν μέσω νέου κύματος του ιού. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι μόνο εκεί αρνητικό, αφού προ ολίγων εβδομάδων καταψήφισε ουσιαστικά, με το παρών, ένα έργο πνοής και ασφάλειας για τη Δυτική Ελλάδα, τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου.

Η Κυβέρνηση δεν ακολουθεί τον πολιτικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ, επενδύοντας σε πράξεις και παράγοντας ουσιαστικό έργο. Είχε οργανωθεί από το τέλος του 2019 για αυτό που θα ερχόταν. Εξοπλίζοντας νοσοκομεία, υπερδιπλασιάζοντας τις κλίνες ΜΕΘ και προσλαμβάνοντας ιατρούς και νοσηλευτές. Η Κυβέρνηση μπόρεσε με επιτυχία να διαχειριστεί και τις τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία επιχορηγώντας επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Έχει οργανώσει ήδη την επόμενη μέρα, καταθέτοντας μία σοβαρή, αξιόπιστη και αναπτυξιακή πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης. Με την αξιοποίηση του οποίου, το 2022 θα υπάρξουν 11 δισ. ευρώ δημόσιες επενδύσεις, ενώ η χώρα έχει αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη των διεθνών Οργανισμών και των αγορών.

Η αντιπολίτευση είναι εύκολη, ο δρόμος της δημιουργίας και του έργου είναι δύσκολος και για το καλό όλων των Ελλήνων η Κυβέρνηση έχει επιλέξει το δύσκολο δρόμο, αφήνοντας στην κρίση του λαού τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του.

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Xριστίνα Β. Γλύκου: Πλειστηριασμοί, νομιμοποιήσεις και άλλα.. δαιμόνια

12 χρόνια πέρασαν από την πρωτοφανή οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα και τα απόνερα αυτής συνεχίζουν να χτυπούν αδιάκοπα τους οφειλέτες στεγαστικών και...

Τι αλλάζει για τους απασχολούμενους συνταξιούχους (Οδηγός)

Ο δικηγόρος Δημήτρης Μουσελίμης σας ενημερώνει μέσα από το Dimosio.gr για τα θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους. Σήμερα, εστιάζει στο θέμα των απόμαχων της...

ΕΟΔΥ: Τα σημεία των δωρεάν rapid test σήμερα Κυριακή

Δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες θα πραγματοποιήσουν αύριο, Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα, τα κλιμάκια θα βρίσκονται στα εξής σημεία: Δ....

Ευρώπη Κοσμίδη: Με έργα και όχι με λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις, δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που ταλαιπωρούν δεκαετίες!

Το Dimosio.gr επικοινώνησε με την Περιφερειακή Σύμβουλο και Εντεταλμένη για ζητήματα Τεχνικών Έργων κα. Ευρώπη Κοσμίδη για μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης για ζητήματα...