Αρχική Ελλάδα Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και σήμερα η Αθήνα – Τι ισχύει για...

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και σήμερα η Αθήνα – Τι ισχύει για το Σαββατοκύριακο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα είναι σήμερα η Αθήνα, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συντονιστικού των Σωματείων Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ., που αντιδρούν στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ., «μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες» υποστηρίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

 «Η ρύθμιση αποτελεί τον “δούρειο ίππο” για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Όμως, αυτά τα «κρυφά» σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική!» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο θα είναι κλειστοί πέντε σταθμοί του μετρό, για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών, που αφορούν την εγκατάσταση του νέου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου.

Συγκεκριμένα, κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό «Αγ. Αντώνιος», «Αλιμος», «Ελληνικό», «Αμπελόκηποι», «Χαλάνδρι».

Οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά από τους παραπάνω σταθμούς, χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.