Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στον τουρισμό – Έρχεται ψηφιακή πλατφόρμα που φέρνει… κοντά εργαζόμενους και εργοδότες

Χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στον τουρισμό – Έρχεται ψηφιακή πλατφόρμα που φέρνει… κοντά εργαζόμενους και εργοδότες

Η διαδικτυακή πλατφόρμα «JOBMATCH» έχει ως αποστολή να φέρει πιο κοντά τις επιχειρήσεις του τουρισμού με τους εργαζόμενους.

Μεγάλος είναι, πλέον, ο προβληματισμός στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, καθώς μόλις μερικές ανάσες πριν την επίσημη αυλαία της τουριστικής περιόδου αδυνατούν να βρουν έμψυχο δυναμικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επίσημοι δείκτες για τη φετινή σεζόν καταγράφουν 60.000 κενές θέσεις εργασίας. Με αυτό το φόντο, δεν θα είναι λίγες οι επιχειρήσεις που φέτος θα περιορίσουν τις δραστηριότητες και τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), ανασταλτικός παράγοντας για την απασχόληση των νέων στον τουριστικό τομέα είναι:

• αφενός η εποχικότητα του επαγγέλματος και το γεγονός ότι το επίδομα ανεργίας που λαμβάνουν, διαρκεί για τρεις μήνες.

• αφετέρου, η εντατικοποίηση της δουλειάς την περσινή σεζόν λόγω των χιλιάδων κενών που υπήρχαν, λειτουργεί επίσης αποτρεπτικά ώστε οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν και φέτος στον κλάδο.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία μαρτυρούν, πάντως, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ελλείψεων συναντάται στις περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, όπως Κρήτη, Ρόδος και Χαλκιδική.

Νέα κρατική πλατφόρμα φέρνει…κοντά εργαζόμενους και εργοδότες

Από την πλευρά του το κράτος, μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης επιχειρεί να δημιουργήσει κάποια νέα εργαλεία που θα μετριάσουν το πρόβλημα. Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μία διαδικτυακή πλατφόρμα που θα φέρει πιο κοντά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού με τους εργαζόμενους.

Η πλατφόρμα, η οποία έχει τον τίτλο «JOBMATCH», θα βγει σύμφωνα με πληροφορίες στον…αέρα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και ο στόχος της θα είναι η αποτελεσματική σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας στον κλάδο της φιλοξενίας.

Οι εργαζόμενοι θα κατεβάζουν δωρεάν την σχετική εφαρμογή από το App Store ή το playstore και εν συνεχεία θα δημιουργούν το προφίλ τους. Ακολούθως θα διαμορφώνουν το περίγραμμα των θέσεων εργασίας που επιθυμούν να εργαστούν, το επιθυμητό ωράριο, την περιοχή, αλλά και το εύρος του μισθού που επιθυμούν.

Παράλληλα, οι εργοδότες θα μπορούν να δημιουργήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ και να κάνουν άμεσα σύνδεση (match) με τον εργαζόμενο στην θέση εργασίας που έχουν ανοίξει, βάση της περιοχής της επιχείρησης τους, του εύρους μισθού και της αξιολόγησης τους.

Σε περίπτωση που προκύψει «ματσάρισμα» εργαζόμενου με εργοδότη, άμεσα θα γίνεται ραντεβού για συνέντευξη είτε μέσω βιντεοκλήσης, είτε τηλεφωνικά σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά.

80.000 αλλοδαπούς από Ασία ζητούν οι ξενοδόχοι για τις κενές θέσεις εργασίας στον τουρισμό | Ειδήσεις για την Οικονομία | newmoney

flash.gr

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η κόρη του Mπραντ Πιτ αποκήρυξε τον πατέρα της – Άλλαξε το επίθετο της σε “Τζολί”

Ολοένα και μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ του Μπραντ Πιτ και...

Με βίλες και πισίνες οι εφοριακοί που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιασμών της Χαλκίδας

Νέα στοιχεία έρχονται στην δημοσιότητα για την δράση του...

Τεράστια η λίστα αναμονής στα νοσοκομεία – 3.000 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν

Σε αδιέξοδο έχουν βρεθεί τα παιδιατρικά νοσοκομεία «Αγία Σοφία»...

Ενημερωτικό Δελτίο

Δώρο Πάσχα : Μετά από καταγγελίες πήραν οι εργαζόμενοι τα χρήματά τους

Φέτος παρατηρείται μείωση στον αριθμό των εργαζομένων που κατέθεσαν καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας λόγω μη καταβολής του δώρου Πάσχα. Συγκεκριμένα, αφορά 1.012 εργαζόμενους σε...

Για ποιους “κόβεται” το επίδομα παιδιού από 1η Ιουλίου

"Κόβεται" το επίδομα του παιδιού του ΟΠΕΚΑ από την 1η Ιουλίου στην περίπτωση που δεν συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την καταβολή του. Ειδικότερα τα...

Μητσοτάκης : Ευρωπαϊκό φαινόμενο η ακρίβεια – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ακρίβεια αποτελεί το πρωταρχικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και...

Live αντιπαράθεση στη Βουλή για την ακρίβεια

Διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για την ακρίβεια. Η αντιπολίτευση επιθυμεί να ζητήσει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό σχετικά με την ακρίβεια και την...