Αρχική Διεθνή Χιλιάδες χειρουργικές μάσκες σε υπόγειο ναού – Θα διατεθούν για την...

Χιλιάδες χειρουργικές μάσκες σε υπόγειο ναού – Θα διατεθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χιλιάδες χειρουργικές μάσκες, που βρέθηκαν σε κρύπτη, ανασύρθηκαν από υπόγειο του καθεδρικού ναού της Ουάσιγκτον και θα διατεθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι εκκλησιαστικές αρχές εξήγησαν ότι ανακάλυψαν πάνω από 5.000 μάσκες, που είχαν αγοραστεί πριν από χρόνια, για να εφοδιαστούν ιερείς, πριν ξεχαστούν στο υπόγειο του αχανούς ναού.

«Οι μάσκες είχαν αγοραστεί πριν από μια δεκαετία και πλέον, εξαιτίας μιας προηγούμενης υγειονομικής κρίσης», εξήγησαν ιθύνοντες του καθεδρικού ναού της πρωτεύουσας των ΗΠΑ σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν. «Θα επέτρεπαν στους ιερωμένους να ασκούν τα ποιμενικά τους καθήκοντα χωρίς να θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Έπειτα από ελέγχους, σχεδόν 3.000 μάσκες που μπορούν ακόμη να χρησιμοποιηθούν, προσφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τζορτζτάουν και 2.000 στο Εθνικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Ουάσινγκτον. Οι ιθύνοντες του ναού διευκρίνισαν πως κράτησαν μικρό αριθμό μασκών για τους ιερείς – για κάθε ενδεχόμενο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP