Αρχική Χωρίς κατηγορία Χιλή: Σχεδόν 7.000 κρούσματα του νέου κορoνοϊού μέσα σε 24 ώρες

Χιλή: Σχεδόν 7.000 κρούσματα του νέου κορoνοϊού μέσα σε 24 ώρες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 6.889 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν 174 ασθενείς με την COVID-19.

Κατά τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φτάσει τους 26.247 νεκρούς επί συνόλου 1.190.991 μολύνσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 11 δήμοι βγαίνουν από την καραντίνα τη Δευτέρα, μετά από άλλους 20 για τους οποίους οι περιορισμοί έληξαν την Πέμπτη, χάρη στη μείωση των κρουσμάτων, έπειτα από έναν μήνα. Στους αντίποδες, έξι άλλοι δήμοι θα τεθούν ξανά σε lockdown.

Η Χιλή αντιμετωπίζει από τον Μάρτιο νέο κύμα της πανδημίας, παρότι βρίσκεται στην πρωτοπορία σε διεθνές επίπεδο ως προς τον εμβολιασμό των πολιτών της. Τον Απρίλιο, είχε φτάσει σε κορύφωση των κρουσμάτων (≈9.000 ημερησίως), που ώθησε την κυβέρνηση στο Σαντιάγο να θέσει υπό περιορισμό το 80% του πληθυσμού.

Μολονότι το υπουργείο Υγείας επισημαίνει πως οι μολύνσεις μειώνονται σε αρκετές κοινότητες, ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας εφιστούν την προσοχή, καθώς θεωρούν πως είναι πρόωρο να αρθούν τα μέτρα.