Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Χατζηδάκης: Ποια είναι τα οφέλη του ΤΕΚΑ

Τη σημασία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης για τους νέους, με την ίδρυση του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), που υλοποίησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε πάνελ συζήτησης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, με τίτλο «Προετοιμάζοντας το Μέλλον».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, πρόκειται για ένα μοντέλο που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Δανία, η Σουηδία και η Ολλανδία, η εμπειρία των οποίων δείχνει ότι οδηγεί σε υψηλότερες επικουρικές συντάξεις.

Όπως εξήγησε, το ΤΕΚΑ είναι ένα ασφαλιστικό ταμείο για τους νέους, οι οποίοι δεν θα δίνουν πλέον τις ασφαλιστικές εισφορές τους σε έναν γενικό κορβανά, αλλά θα έχουν έναν δικό τους ατομικό κουμπαρά.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται νομοθετική πρωτοβουλία για τα Επαγγελματικά Ταμεία, η οποία θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, πολυεργοδοτικά Ταμεία και παρεμβάσεις στην εποπτεία.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας σχολίασε ότι η ιδιωτική ασφάλιση θα μπορούσε να διαδραματίζει έναν πιο σημαντικό ρόλο στη χώρα μας, όπως συμβαίνει στις πιο προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Προφανώς, όπως είπε, υπάρχει υποασφάλιση. Μάλιστα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλιση έναντι του σεισμικού κινδύνου, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να δοθούν φορολογικά κίνητρα για την ασφάλιση των κατοικιών έναντι του σεισμικού κινδύνου πρωτίστως.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα έχει ανέβει αρκετά σκαλιά και η κυβέρνηση έχει επιδείξει αποτελέσματα και στην αποτελεσματικότητα και στην εφαρμογή των δεσμεύσεών της. «Αυτό έχει αντανάκλαση και στην οικονομία, καθώς μειώθηκαν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές, απλουστεύθηκε το αδειοδοτικό περιβάλλον και εστάλη ένα μήνυμα σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Μήνυμα το οποίο επιτρέπει και στις ασφαλιστικές εταιρίες να επενδύουν με ασφάλεια, όπως θα κάνει και το ΤΕΚΑ, καθώς, σε λίγα χρόνια, το ΤΕΚΑ θα είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε ότι είναι σημαντικό «να εμπνεόμαστε από τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές στην οικονομία, στα θέματα κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και της υγείας».

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Άγρια κόντρα Κασσελάκη – Κούγια για την ομοφοβική δήλωση του ποινικολόγου

Τεράστια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αλέξη Κούγια και του Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου στην υπόθεση του Απόστολού Λύτρα,...

Δημοσκόπηση Interview: Η ΝΔ χάνει έδαφος λόγω ακρίβειας και ομόφυλων γάμων

Η δημοσκόπηση της Interview για την POLITIC έδειξε ότι οι κάλπες των ευρωεκλογών έστειλαν ηχηρά μηνύματα. Οι πολίτες ζητούν αλλαγή πορείας από την κυβέρνηση,...

ΣΥΡΙΖΑ: Η σχέση Τσίπρα – Κασσελάκη και η σιωπή του πρώην προέδρου

Η φράση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας που μεταφέρθηκε στο CNN Greece, ότι "Ο Στέφανος Κασσελάκης κι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ούτε φίλοι...

Τι ακολουθεί για την Αθήνα μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τις κορυφαίες θέσεις στην ΕΕ

Η Ελλάδα διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στις διαπραγματεύσεις για τις κορυφαίες θέσεις της Ε.Ε., με τον Έλληνα πρωθυπουργό να έχει κεντρική θέση ως διαπραγματευτής για...