Αρχική Υπουργεία Χατζηδάκης: Ο άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης της ΔΕΗ αποφεύχθηκε

Χατζηδάκης: Ο άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης της ΔΕΗ αποφεύχθηκε

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» αναφέρει ότι λόγω των κυβερνητικών μέτρων που «έδωσαν προοπτική» «ο άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης της ΔΕΗ αποφεύχθηκε» όμως «βεβαίως η κατάσταση της επιχείρησης δεν έγινε παραδεισένια».

Στη συνέντευξή του μιλά για σειρά διαρθρωτικών μέτρων που αφορούν στην σταδιακή απόσυρση λιγνιτικών μονάδων με χρονικό όριο το 2028, την κατάργηση των ΝΟΜΕ, την απελευθέρωση της ΔΕΗ «από τον ζουρλομανδύα του νόμου περί ΔΕΚΟ», την προώθηση της μερικής ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ, και την ενθάρρυνση της ΔΕΗ για άνοιγμα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σημειώνει ότι τα μέτρα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο των συζητήσεων στις Βρυξέλλες «για την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας», ενώ τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν περί τα μέσα Νοεμβρίου.

«Η πιθανότητα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ δεν μας απασχολεί αυτή τη στιγμή καθώς δεν υπάρχει κανείς ενδιαφερόμενος» τονίζει ο Κ. Χατζηδάκης.

Σε ό,τι αφορά τα ΕΛΠΕ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αντικρούοντας τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι η κυβέρνηση «συνεχίζει την πολιτική του κ. Τσίπρα καθώς ο ίδιος είχε συμφωνήσει με τους θεσμούς μόλις τον περασμένο Ιούνιο να διερευνήσει το ΤΑΙΠΕΔ όλες τις δυνατότητες για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει τώρα το ΤΑΙΠΕΔ».

Σημειώνει ότι «ο κ. Τσίπρας διαφωνεί με τον εαυτό του» και κάνει λόγο για «υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε τις συμβάσεις εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο, τις ίδιες συμβάσεις για τις οποίες πανηγύριζε μόλις τον περασμένο Ιούνιο».