Αρχική Υπουργεία Χατζηδάκης: Κονδύλια 2,12 εκ. ευρώ για αποκατάσταση Εθνικού Κήπου και Λόφου Φιλοπάππου

Χατζηδάκης: Κονδύλια 2,12 εκ. ευρώ για αποκατάσταση Εθνικού Κήπου και Λόφου Φιλοπάππου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Μετά τη σημαντική χρηματοδότηση του Πάρκου Τρίτση, για το οποίο αρμόδια είναι πλέον η Περιφέρεια Αττικής, το Πράσινο Ταμείο συμβάλλει σε ένα ακόμη μεγάλο περιβαλλοντικό έργο στην Αθήνα», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης, ανακοινώνοντας την εξασφάλιση κονδυλίων ύψους 2,12 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του Εθνικού Κήπου και του Λόφου Φιλοπάππου».

Ο υπουργός εξέφρασε τη χαρά του «για την αποδοχή από το Πράσινο Ταμείο των προτάσεων του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Εθνικού Κήπου και του Λόφου Φιλοπάππου».

Και συμπλήρωσε, με την ευκαιρία, ότι μέσα στον Αύγουστο ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, ΣτΣταθόπουλος, θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση επιπλέον δράσεις, όπως τα νέα (3ο και 4ο) προγράμματα για την απολιγνιτοποίηση, που έχουν σχεδιαστεί, αλλά και σημαντικές απαλλοτριώσεις κοινόχρηστων χώρων σε Μακεδονία και Κρήτη.

Όπως έγινε γνωστό, το έργο θα υλοποιήσει ο Δήμος Αθηναίων, ενώ οι εργασίες για την περαιτέρω ανάδειξη των δύο αυτών χώρων αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2020 και να ολοκληρωθούν έως τον Σεπτέμβριο 2023.

Το έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μελέτη αποτύπωσης του Πεισιστράτειου Υδραγωγείου, γεωχωρική αποτύπωση Λόφου Φιλοπάππου και Εθνικού Κήπου, έργο αποκατάστασης και αναβάθμισης υποδομών στο Λόφο Φιλοπάππου, καθαρισμούς ρείθρων και μονοπατιώνμονοπάτια Πικιώνη, φυτεύσεις, στήριξη επισφαλών τμημάτων, καθώς επίσης ανακατασκευή παιδικών χαρών Εθνικού Κήπου και εκσυγχρονισμό των θερμοκηπίων του.