Αρχική Πολιτική Χατζηδάκης: Έρχεται ρύθμιση για τα χρέη στον ΕΦΚΑ

Χατζηδάκης: Έρχεται ρύθμιση για τα χρέη στον ΕΦΚΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προ των πυλών είναι ρύθμιση για τα χρέη στον ΕΦΚΑ σύμφωνα με όσα είπε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως το 2023 έρχεται «ξεπάγωμα των αυξήσεων στις συντάξεις» και «κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης», ενώ η νέα διαδικασία διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού θα ξεκινήσει στις αρχές της νέας χρονιάς και θα ολοκληρωθεί την επόμενη άνοιξη.

Παράλληλα όπως υπογραμμίζει στη συνέντευξη του στο ethnos.gr ο υπουργός Εργασίας, στο υπουργικό συμβούλιο στο τέλος Αυγούστου αναμένεται να συζητηθούν δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ.

Όπως είπε, «θα προχωρήσουμε σε εξορθολογισμό της διαδικασίας παραγραφής χρεών προς τον ΕΦΚΑ» ενώ με άλλη ρύθμιση θα υπάρξει « εναρμόνιση των δόσεων για χρέη προς τον ΕΦΚΑ με τις αντίστοιχες της φορολογικής διοίκησης»

Στο πεδίο της αγοράς εργασίας ο Κ. Χατζηδάκης σημειώνει πως θα υλοποιηθούν «μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ύψους 1 δισ. για 500.000 εργαζομένους και ανέργους». Ήδη βγήκε η πρόσκληση για 80.000 ανέργους και – όπως τονίζει ο υπουργός – σύντομα θα ακολουθήσει δεύτερη προκήρυξη για 150.000 εργαζομένους.