Αρχική Πολιτική Χατζηδάκης: Δίμηνη παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Χατζηδάκης: Δίμηνη παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παράταση δύο μηνών στο υφιστάμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, μέχρι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του δεύτερου κύκλου του προγράμματος, ανακοίνωσε με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης την προκήρυξη ενός τελευταίου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, στο πλαίσιο του τρέχοντος ΕΣΠΑ, για απασχόληση σε φορείς του Δημοσίου, το οποίο θα αφορά σε περίπου 25.000 ανέργους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Χατζιδάκη

«Συνάντηση σήμερα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ Ηλία Αποστολόπουλο. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήσαμε ήταν και αυτό του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας. Πρόθεσή μας είναι να υπάρξει μία παράταση δύο μηνών για όσους συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα. Ενώ παράλληλα διαπραγματευόμαστε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προκήρυξη ενός τελευταίου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του τρέχοντος ΕΣΠΑ. Στόχος μας είναι με τις πρωτοβουλίες αυτές να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της υψηλής ανεργίας και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην αγορά εργασίας».

 

 

Συνάντηση σήμερα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ Ηλία Αποστολόπουλο. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήσαμε ήταν και αυτό του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας. Πρόθεσή μας είναι να υπάρξει μία παράταση δύο μηνών για όσους συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα. Ενώ παράλληλα διαπραγματευόμαστε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προκήρυξη ενός τελευταίου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του τρέχοντος ΕΣΠΑ. Στόχος μας είναι με τις πρωτοβουλίες αυτές να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της υψηλής ανεργίας και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην αγορά εργασίας.