Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Χαρίτσης: Υπάρχουν επικίνδυνα σημεία στην συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο

Για «επικίνδυνα σημεία» στη συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Απαντώντας για τους λόγους που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση για «παρών» στη Βουλή για την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, εξήγησε πως η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με την μειωμένη επήρεια νησιών, και το τι θα γίνει ανατολικά του 28ου μεσημβρινού.

Επίσης έχει να κάνει με την «αδυναμία ένταξης της πρωτοβουλίας αυτής, από την πλευρά της κυβέρνησης, σε μια συνολική εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση των προκλήσεων από την Τουρκία».

Η στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνικά υπεύθυνη, σημείωσε, μιλώντας στο Mega.

Ερωτηθείς για το αν η συμφωνία μπορεί να αποδυναμώσει την διαπραγματευτική ικανότητα της Ελλάδας στη Χάγη, απάντησε πως κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια σημεία που εμπεριέχονται στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία «είναι επικίνδυνα».

Ενώ για τους λόγους που οδήγησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, ο κ. Χαρίτσης είπε πως σε κρίσιμες ψηφοφορίες «κάθε βουλευτής πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Στο άλλο μεγάλο θέμα του κορωνοϊού, ο κ. Χαρίτσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για «προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα».

Για τα σχολεία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άφησε ανεκμετάλλευτους τους τρεις μήνες του καλοκαιριού και δεν έγινε καμία προσπάθεια ούτε για να «σπάσουν» οι τάξεις ούτε για να στηριχθούν οι κτιριακές υποδομές ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες.

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Δόμνα Μιχαηλίδου: Περίπου 64.000 οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι έως τώρα

Δόμνα Μιχαηλίδου: Περίπου 64.000 οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι έως τώρα Ως σημαντικό βήμα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της «μαύρης αδήλωτης εργασίας» καταγράφεται η νέα νομοθετική ρύθμιση για...

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ, το σχέδιο νόμου «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» (ΕΣΥ),...

Δηλώσεις Μητσοτάκη – Τουσκ στη Βαρσοβία: «Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας»

Δηλώσεις Μητσοτάκη – Τουσκ στη Βαρσοβία: «Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας» Κοινές δηλώσεις με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της...

Αδ. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα είναι και επενδυτικός προορισμός, όχι μόνο φαρμακευτική αγορά

Αδ. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα είναι και επενδυτικός προορισμός, όχι μόνο φαρμακευτική αγορά "Να δουν την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό και όχι μόνο ως φαρμακευτική αγορά",...