Αρχική Πολιτική Χαρίτσης: Υπάρχουν επικίνδυνα σημεία στην συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο

Χαρίτσης: Υπάρχουν επικίνδυνα σημεία στην συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για «επικίνδυνα σημεία» στη συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Απαντώντας για τους λόγους που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση για «παρών» στη Βουλή για την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, εξήγησε πως η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με την μειωμένη επήρεια νησιών, και το τι θα γίνει ανατολικά του 28ου μεσημβρινού.

Επίσης έχει να κάνει με την «αδυναμία ένταξης της πρωτοβουλίας αυτής, από την πλευρά της κυβέρνησης, σε μια συνολική εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση των προκλήσεων από την Τουρκία».

Η στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνικά υπεύθυνη, σημείωσε, μιλώντας στο Mega.

Ερωτηθείς για το αν η συμφωνία μπορεί να αποδυναμώσει την διαπραγματευτική ικανότητα της Ελλάδας στη Χάγη, απάντησε πως κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια σημεία που εμπεριέχονται στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία «είναι επικίνδυνα».

Ενώ για τους λόγους που οδήγησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, ο κ. Χαρίτσης είπε πως σε κρίσιμες ψηφοφορίες «κάθε βουλευτής πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Στο άλλο μεγάλο θέμα του κορωνοϊού, ο κ. Χαρίτσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για «προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα».

Για τα σχολεία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άφησε ανεκμετάλλευτους τους τρεις μήνες του καλοκαιριού και δεν έγινε καμία προσπάθεια ούτε για να «σπάσουν» οι τάξεις ούτε για να στηριχθούν οι κτιριακές υποδομές ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες.