Αρχική Υπουργεία Χαρίτσης: H 3Κ/2018 βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο

Χαρίτσης: H 3Κ/2018 βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο «τελευταίο στάδιο βρίσκεται η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων για 8.500 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων», ανέφερε, μιλώντας για την προκήρυξη 3κ/2018 κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στο ΥΠΟΙΚ, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.  

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε χαρακτηριστικά

Η πολιτική που ακολουθούμε το τελευταίο διάστημα για την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης διαμορφώνει  ισχυρές διαχωριστικές γραμμές με το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μέρος αυτής της πολιτικής είναι οι στοχευμένες προσλήψεις που κάνουμε και οι οποίες αποτελούν μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Ήδη  βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο οι διαδικασίες για 8.500 προσλήψεις, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων, ενώ το επόμενο διάστημα, από φέτος, θα συνεχίσουμε βάσει του τριετούς πλάνου  που έχουμε ήδη εκπονήσει σε συνεργασία με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για προσλήψεις εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού στους Δήμους όλης της χώρας.

Ένα άλλο κομμάτι αυτής της πολιτικής είναι η χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία τα πρώτα χρόνια της κρίσης είχε ένα τεράστιο έλλειμμα πόρων για την ικανοποίηση βασικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών.

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, τόσο με την αύξηση των κονδυλίων από τον Κρατικό προϋπολογισμό, τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, όσο και με την δημιουργία νέων χρηματοδοτικών δυνατοτήτων μέσα από  προγράμματα όπως ο «ΦιλόΔημος». Μέσα σε ένα χρόνο, από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχουν δεσμευτεί για τους ΟΤΑ, πόροι που ξεπερνούν ήδη τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ και υλοποιούνται εκατοντάδες έργα, μικρού και μεσαίου μεγέθους σε όλη τη χώρα.

Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσεται και η συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία δίνει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, αλλά και στους Δήμους και αποτελεί μία απόδειξη για το πώς σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε και τα επόμενα χρόνια για να ενισχύσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση».