Αρχική Υπουργεία Χαρίτσης για 3Κ/2018: Τον Δεκέμβρη η τοποθέτηση των 8.116 επιτυχόντων

Χαρίτσης για 3Κ/2018: Τον Δεκέμβρη η τοποθέτηση των 8.116 επιτυχόντων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον Δεκέμβριο θα τοποθετηθούν οι 8.116 επιτυχόντες των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ στους δήμους. Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στo news247 ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. Ο υπουργός Εσωτερικών επικαλέστηκε την πρόσφατη συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη, ο οποίος, όπως του είπε «είναι η μεγαλύτερη προκήρυξη από συστάσεως ΑΣΕΠ».

Ακόμη, ο κ. Χαρίτσης επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκεί υπάρχει μεγάλη διαχωριστική γραμμή σε σχέση με τη ΝΔ που επιμένει στον κανόνα 1 προς 5 αντί 1 προς 1 που πετύχαμε εμείς. Εμείς λέμε ότι οι δήμοι πρέπει να διευκολυνθούν και να έχουν το προσωπικό που χρειάζονται. Η ΝΔ ενδεχομένως θέλει να περάσουν σε ιδιώτες βασικές υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα.»

Η παρέμβαση Αλέξη Χαρίτση: «Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση είναι η υποστελέχωση. Τον Δεκέμβριο θα τοποθετηθούν στους δήμους 8.500 μόνιμοι υπάλληλοι. Εκεί υπάρχει μεγάλη διαχωριστική γραμμή σε σχέση με τη ΝΔ που επιμένει στον κανόνα 1 προς 5 και θέλει να περάσουν σε ιδιώτες βασικές υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα. Παράλληλα, η προσπάθειά μας για οικονομική ενίσχυση των δήμων βρίσκει θετική ανταπόκριση. Φέτος τα χρήματα που θα δοθούν μέσω του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» θα προσεγγίσουν τα 2 δις. Ευρώ».