Αρχική Υπουργεία Χαρίτσης: Έρχονται χιλιάδες νέες προσλήψεις στους ΟΤΑ

Χαρίτσης: Έρχονται χιλιάδες νέες προσλήψεις στους ΟΤΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Tα πολύ δύσκολα βρίσκονται πίσω μας» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας από το βήμα της Βουλης ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι εξόδου από μια πρωτοφανή κρίση και ενημερώνοντας διεξοδικά για τα μέτρα ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης, τις προσλήψεις και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

O υπουργός Εσωτερικών μίλησε μεταξύ άλλων για μια μεγάλη προσπάθεια για τη στελέχωση των ΟΤΑ με χιλιάδες νέες προσλήψεις με βάση τις ανάγκες που οι ίδιοι οι ΟΤΑ προσδιορίζουν.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν ένα από τα μεγάλα θύματα της κρίσης. Είδε τους πόρους της να συρρικνώνονται περισσότερο από 60%, τα πρώτα χρόνια της κρίσης, μια μείωση για την οποία δεν ευθύνονται μόνο τα μνημόνια αλλά και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και στόχευαν στην ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης» σημείωσε ο κ. Χαρίτσης. Στον αντίποδα πρόσθεσε, σήμερα η κυβέρνηση προχωράει αποφασιστικά στην ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης σε όλους τους τομείς”.