Αρχική Χωρίς κατηγορία Χαρδαλιάς: Μέχρι το βράδυ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Αττική

Χαρδαλιάς: Μέχρι το βράδυ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Αττική

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την εκτίμηση ότι μέχρι το βράδυ θα έχει γίνει η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Αττική, εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ανέφερε δε, ότι η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί παντού έως τις 3 το μεσημέρι.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία, για την αποκατάσταση των ζημιών από το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας “Μήδεια”, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μία από τις σφοδρότερες κακοκαιρίες της τελευταίας 20ετίας.

Έχει αποκατασταθεί σχεδόν στο σύνολο η υδροδότηση, καθώς είχαμε μεγάλα προβλήματα στις δεξαμενές σε Κιούρκα κι Άγιο Στέφανο”, είπε, ενώ για το ζήτημα της διακοπής της ηλεκτροδότησης, τόνισε ότι “θα δοθεί μάχη και μέχρι αργά τη νύχτα θα έχει επανέλθει το ρεύμα σε βόρεια και ανατολική Αττική”, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι αυτό θα γίνει σταδιακά γιατί στα στενά και στα μικροπροβλήματα γενικότερα θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος για να αποκατασταθούν πλήρως.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος, τόνισε ότι προτεραιότητα θα δοθεί κυρίως σε περιοχές που έχουν για πάνω από 48 ώρες “σκοτάδι”, δηλαδή σε Διόνυσο, Άνοιξη, Άγιο Στέφανο κι όμορες περιοχές.

Πρόσθεσε πως “μόνο στην Εύβοια έχει γίνει αντικατάσταση 500 στύλων» και το πρόβλημα για πρώτη φορά ήταν σε «όλη την επικράτεια, Αττική, Εύβοια, Κεντρική Ελλάδα, Ζαγόρια, Κρήτη κτλ”.

Επεσήμανε επίσης, ότι στην Αττική δουλεύουν 400 άτομα σε 24ωρη βάση κι ενισχύθηκαν από χθες τη νύχτα με προσωπικό 50-60 ατόμων από όμορες περιφέρειες.