Αρχική Υγεία Αμείλικτος ο Χαρδαλιάς για Μύκονο: Καμία έκπτωση στη δημόσια Υγεία

Αμείλικτος ο Χαρδαλιάς για Μύκονο: Καμία έκπτωση στη δημόσια Υγεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο «λουκέτο» και στην επιβολή προστίμου 20.000€ σε beach bar στη Μύκονο για τη μη τήρηση των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ήθελε να στηρίξει και να ενισχύσει την αγορά, θέλαμε κι εμείς να αρθούν νωρίτερα τα μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις, αλλά με κανόνες, που είναι αδιαπραγμάτευτοι. Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια Υγεία. Όλοι να συνειδητοποιήσουν, και οι επιχειρηματίες, ότι άπαντες ακολουθούμε πρωτόκολλα και κανόνες» τόνισε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει φόβος, καθώς αν τηρούμε τα μέτρα και τους κανόνες δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα» μιλώντας από το αεροδρόμιο Μακεδονία στο πλαίσιο των συσκέψεων με την Fraport και τους τοπικούς φορείς έτσι ώστε από την ερχόμενη Δευτέρα να υποδεχθεί το αεροδρόμιο πτήσεις από το εξωτερικό ύστερα από τρεις μήνες.

«Η Θεσσαλονίκη είναι υψηλής προτεραιότητας κι αποτελεί στοίχημα της κυβέρνησης και για τον τουρισμό» κατέληξε.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εξήγησε ότι έχουν γίνει αρκετοί έλεγχοι αλλά «λουκέτο» δεν έχει επιβληθεί σε καμία άλλη περίπτωση καθώς «δεν βρέθηκε σε κανένα άλλο σημείο τόσο εξόφθαλμη παραβίαση των κανονισμών».

«Εκεί ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και προσέξτε, εμείς έχουμε απαγορεύσει τη χρήση του μπαρ. Εκεί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, πάνω στο μπαρ. Ήταν σαν να μην υπήρχε κανένας νόμος και καμιά απόφαση. Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.