Αρχική Διεθνή Χάπι κατά του κορονοϊού και από την Pfizer – Στο 89% η...

Χάπι κατά του κορονοϊού και από την Pfizer – Στο 89% η προστασία σε ασθενείς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
MALLORCA/SPAIN- November 17 2020: Pfizer Biontech research Coronavirus (Covid 19) vaccine. Row of vaccine bottles with blurred Pfizer company logo on background.

Το χάπι της Pfizer, όπως ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία χθες Παρασκευή, μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου κατά 89%.

Πρόκειται για το δεύτερο χάπι κατά τους κορονοϊού, καθώς το αντίστοιχο σκεύασμα της φαρμακοβιομηχανίας Merck ήδη, χθες Πέμπτη, έλαβε έγκριση από τις υγειονομικές αρχές της Βρετανίας, ενώ και ο αρμόδιος ευρωπαϊκός φορέας, ΕΜΑ, ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει σε σύσταση προς τις χώρες της ΕΕ υπέρ της χρήσης του.

Και τα δύο σκευάσματα λαμβάνονται από το στόμα και αυξάνουν τις προσδοκίες για αλλαγή της πορεία της πανδημίας, καθώς προστίθενται στις θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα που θα χορηγούνται σε ασθενείς επίσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Αλλάζει το παιχνίδι», διαμηνύει η Pfizer

Η Pfizer μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ως προς την αποτελεσματικότητα του χαπιού για προστασία από τον Covid, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αίτημα αδειοδότησης του σκευάσματος στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «το ταχύτερο δυνατόν».

«Τα σημερινά νέα συνιστούν πραγματικά, αλλαγή του παιχνιδιού στις παγκόσμιες προσπάθειες για την ανάσχεση της πανδημίας», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Pfizer.